MAKÜ’lü Nanoteknoloji Öğretim Üyesi ödül aldı - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur HaberMAKÜ’lü Nanoteknoloji Öğretim Üyesi ödül aldı - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

MAKÜ’lü Nanoteknoloji Öğretim Üyesi ödül aldı

Son Güncelleme :

25 Aralık 2018 - 17:29

MAKÜ’lü Nanoteknoloji Öğretim Üyesi ödül aldı
----- REKLAM -----

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ hem 2018 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülüne layık görülen MAKÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet ÇİÇEK’in elde ettiği başarıyı paylaşmak hem de 2018 yılı değerlendirmesi yapmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen değerlendirmede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALGAR, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer TEKŞEN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, KİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL ve Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP de yer aldı.

Burdur’un gelişimi ve değişimi amacıyla hem şehirde hem de bölgesinde ulusal düzeyde önemli çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Geçtiğimiz hafta 2018 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülüne Fen-Edebiyat Fakültesi Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet ÇİÇEK layık görüldü. Biz genç bir üniversiteyiz. Bu ödül 70-75 yılı geride bırakmış köklü üniversitelerinde arasında olduğu bir platformda elde edildi. Üç ay süren zorlu bir çalışmanın sonucunda hocamız ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden alacak. MAKÜ, isminin de vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle yapısal ve niteliksel çalışmalar gerçekleştiriyor. Üniversitelerin içerisinde bulundukları sosyal ve kültürel çerçevede ülkemizin çok daha güçlü, kendine yeten, ekonomik ve teknolojik bir düzlemde söz sahibi olabilmesi için misyon edinmeleri gerekiyor. Bizim gelişmemiz ve kalkınmamızdan başka seçeneğimiz yok. Bilgi çağının ötesine geçtiğimiz bir çağda ülke ve üniversite olarak yeni gelişmelere ayak uydurarak bilgiyi üretmemiz ve bunu sosyal çevreye bir çıktı olarak sunmamız gerekiyor. Nitelikli insan kaynağı yetiştirirken bilim alanında da çalışmalarımıza devam etmeliyiz. MAKÜ olarak da temel vizyonumuz budur. Üniversitemizde öğrenci olmak şans, bir ayrıcalıktır. Akademisyen olmak ise bir değerdir. Bu değerleri davranış biçimi ve eylemlere dönüştürdüğünüzde Doç. Dr. Ahmet ÇİÇEK hocamız gibi başarılara da imza atabiliyorsunuz. Temeliniz yoksa başkalarının ürettikleri bilgileri taklit ederseniz ve ilerleyemezsiniz. Bilgiyi üretirseniz özgün olursunuz ve başarılara imza atabilirsiniz. Bizim derdimiz bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için akademinin önünü açmak ve ilerlemesini sağlamaktır. Eğer akademiye gerekli iklim ve ortamı sunarsanız akademinin üretmemesi için hiçbir sebep yoktur. ” vurgusunu yaptı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı ile pilot üniversite seçilen MAKÜ’nün çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Rektör KORKMAZ, “Sürdürdüğümüz projemizi bu hafta gelecek olan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PEKDEMİRLİ’ye de anlatacağız, tanıtacağız. MAKÜ olarak hayvancılık sektöründeki deneyimleri akademinin bilgisiyle birleştirerek bir model oluşturmak istiyoruz.  Bu kapsamda bilginin sektöre transferini sağlayan bir Türkiye Modelini amaçlıyoruz. Bu model ile Türkiye’nin her yerinde yaşanagelen sorunlara çözüm bulmak istiyoruz. Bu bir ilk. Üniversitelere ilk kez bir misyon verildi ve bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

2018 yılını iyi bir performansla geçirdiklerine dikkat çeken Rektör KORKMAZ, İstiklal Yerleşkesinde devam eden ve sona yaklaşan projeler hakkında da bilgiler aktararak MAKÜ’ye yakışır bir kongre merkezi çalışmalarına başlayacaklarını ve İstiklal Marşı’mıza ilişkin uluslararası bir sempozyum ve sergi hazırlayacakları müjdesini de paylaştı.

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülüne layık görülen MAKÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet ÇİÇEK ise zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek “Üniversite adına aday gösterildim. Fizik alanında çalışmalar yapıyorum. Üniversitemizde 2010 yılından bu yana burada görev yapıyorum. Çok emek harcadık, yürüttüğümüz projelerle 1.5 milyon tl değerinde laboratuvarlar kurduk. Çalıştığımız konular Türkiye’de ilk sayılabilecek düzeyde. Akustik malzemeler üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın ses yalıtımı, güvenlik ve sağlık alanlarında kullanımları söz konusu. Türkiye adına nitelikli çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Elimizden geleni yaparak üniversitemizi bilim camiasında gururlandırmak istiyoruz. Bu çalışmalarda başta eşim olmak üzere Rektörümüze, çalışma arkadaşlarıma ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız nitelik ve nicelik kazanarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör KORKMAZ, basın dünyasında 15. yılını kutlayan Çağdaş Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü ve Bomba 15 Haber Sitesi Sahibi Selçuk ÖÇAL’ın doğum gününü kutlayarak anılmanın, fark edilmenin önemine değindi.

Toplantı basın mensuplarından gelen soruların cevaplanmasının ve Çağdaş Gazetesinin 15. kuruluş yıldönümü ile Gazeteci Selçuk ÖÇAL’ın doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen pasta kesimi ile son buldu.

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----