Burdur Ticaret Borsası (TBT) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, koronavirüs nedeniyle ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, üretimin kesintisiz devam etmesini, köylümüzün moralini düzeltecek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Moral ve inançla çözülmeyecek hiçbir problem olmadığını aktaran Gündüzalp, “çok acil şekilde, bir kurul oluşturulmalıdır ve bu kurul, köylerde acilen durum tespiti yapmalıdır. Bu tespitle ve raporlar ışığında, köylümüzü bir seferberlik anlayışı içinde üretime sevk edecek çözümler üretmeli ve hızla uygulamaya geçmelidir” dedi.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, görünmeyen insanlık düşmanı ‘Kovit 19’ virüsünün, henüz yeterince bilinmediğini, tüm dünya bu virüsün sırrını çözemediği gibi, henüz bir aşı da geliştiremediğini belirterek, “Dolayısıyla, daha uzun zaman devam edeceği anlaşılmaktadır. Devletimiz, bütün imkanlarıyla ve bilim adamlarıyla çare aramaktadır. Başta sanayi olmak üzere, üretim, ticaret, ihracat, ithalat, iş hayatı ve şehirlerdeki sosyal hayat durma noktasındadır. Birçok yönden geçmiş dönemlerdeki salgın hastalıklara ve İstiklal Harbindeki Seferberlik zamanlarına benzemektedir” şeklinde konuştu.
Bu durumun sebepsiz olmadığına dikkat çeken Başkan Gündüzalp, “Globalleşen ve milli hayatları ortadan kaldıran, sadece insanı sömürün zalim devletlerin-milletlerin rolü olmadığını söylemek mümkün değildir. Ayrıca, kendimizde de bazı sebeplerin, kabahatlerin olmadığını düşünmek doğru değildir. 150 yıllık Batılılaşma sürecinde kendi değerlerimizi terk ettik. Kendimiz için sevdiğimizi, başkaları için de sevmeyi, kul hakkını gözetmeyi terk ettik. Dolayısıyla; bizim de yaşam tarzımızdan, üretim tarzımızdan, inanç ve adalet tarzımıza kadar çok farklı sebepleri olabilir” dedi.
Bşkan Gündüzalp, açıklamışı şu sözlerle sürdürdü, “Değerli köylümüz, bir yandan düşünürken ve hayatımızın çok değişik yönlerinden muhasebesini yaparken, diğer yandan, biliyoruz ki; HAYAT DEVAM ETMEKTEDİR. Hayatı devam ettirecek, en önemli olan kaynak ise, KÖYLÜMÜZÜN ELİNDEDİR, KÖYLÜMÜZÜN ÜRETİMİNDEDİR. En temel ihtiyaçlar ziraatçımızdadır.
Biliyoruz, üretim zor… Bu zorlukları, Maliyet hesaplarını, üretimden vazgeçme sebeplerini yine düşünelim. Ancak, şu an değil! Şu an, topyekün Türk Milleti olarak ve Köylümüz olarak, üretmeye devam etmek zorundayız. Bu günler tabii ki geçecek; ancak, üretmezsek ve hatta her zamankinden daha fazla üretmezsek, bu durum çok daha zor geçecek!..
Yetkililere de seslenmek istiyorum: ilk başta, köylümüzün moralini düzeltecek bir şeyler yapılmalıdır. Zira, bilindiği gibi moral ve inançla çözülmeyecek problem yoktur. Çok acil şekilde, bir kurul oluşturulmalıdır ve bu kurul Köylerde acilen durum tespiti yapmalıdır. Bu tespitler-raporlar ışığında, köylüyü bir seferberlik anlayışı içinde üretime sevk edecek çözümler üretmeli ve hızla uygulamaya geçmelidir. Bütün bu çalışmalarda, tüm sivil toplum kuruluşları gibi, bizde tüm imkanlarımızla bu çalışmaların yanında olacağız.”