Memura Fazla Mesai Ücreti Yok! - Haber Son DakikaHaber Son DakikaMemura Fazla Mesai Ücreti Yok! - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Memura Fazla Mesai Ücreti Yok!

Son Güncelleme :

18 Mayıs 2024 - 15:00

Memura Fazla Mesai Ücreti Yok!
----- REKLAM -----

“Kamuda Tasarruf Genelgesi: Memura Fazla Mesai Ücreti Yok!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Kamuda Tasarruf Genelgesi, dikkat çeken detaylar içeriyor. Genelge ile kamu görevlilerinin cep telefonlarına limit getirilirken, memurların zorunlu haller dışında fazla mesai ve nöbet ücreti almayacağı belirtildi.

Genelgede, bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından tahsis edilen cep telefonlarının aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri belirlenirken, tüm yazışmaların elektronik bilgi sistemleri üzerinden yapılması sağlanacak. Ayrıca, memurlara toplu sözleşmede öngörülen koruyucu giyim ve donanım malzemelerinin ayni yardım şeklinde verileceği ve nakdi bir ödeme yapılmayacağı ifade edildi.

Doğal afetler, salgın hastalıklar ve güvenlik hizmetleri gibi acil durumlar dışında genelge kapsamında yer almayacak harcamalar da belirlendi. Kamu hizmetleri ve yatırım projeleri, bütçe sınırları içinde kalınarak azami tasarruf anlayışıyla yürütülecek.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER