Gram Altında Yeni Rekor! - Haber Son DakikaHaber Son DakikaGram Altında Yeni Rekor! - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Gram Altında Yeni Rekor!

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2024 - 17:22

Gram Altında Yeni Rekor!
----- REKLAM -----

Gram Altın Fiyatı Ons Rüzgarına Kapıldı! Yeni Haftada Sürpriz Rekor

Ons altın fiyatı, küresel piyasalarda yeni haftaya rekor bir başlangıç yaptı. Yüzde 1’in üzerinde değer kazanan ons altın, yurt içinde gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarını da etkileyerek yükseliş trendini hızlandırdı.

Altın fiyatlarındaki bu hareketlilikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yatırım Uzmanı “Ons altının 3000-3100 dolara kadar, gram altının ise 4000-4500 lirayı önümüzdeki yıl görmesi çok olası. Altının önü açık. Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Uyuyan dev uyandı” yorumunu yaptı. Başaran, altın piyasasında yaşanan bu yükselişi, uzun süredir beklenen bir gelişme olarak nitelendirdi.

Küresel Olayların Etkisi

Yeni haftanın ilk gününde yaşanan uluslararası olaylar da ons altın fiyatını rekor seviyelere taşıdı. Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin düşmesi, Suudi Arabistan Kralı’nın rahatsızlığı ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ateşkes konusunda isteksizliğinin devam etmesi, altın fiyatlarındaki yükselişi tetikledi. Ons altın, sabah saatlerinde 2440,56 dolara kadar yükseldi ve önceki 2430 dolarlık rekorunu egale etti. Şu sıralarda yüzde 1 artışla 2438,47 dolar civarında seyrediyor.

Yurt İçi Altın Fiyatları

Yurt içinde de gram altın fiyatı yüzde 1’in üzerinde değer kazandı. Gram altın bu sabah 2.555 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Altın ve Dolar İlişkisi

Başaran, altın ve dolar arasındaki ilişkiye de dikkat çekerek, “Altında düşüşler oluyor ama o sırada dolar artıyor, dolar arttığı için altında düşüşleri göremiyoruz. Altın fiyatları bu seviyede hiçbir şey değil. Ons altının 3000-3100 dolara kadar, gram altının da 4000-4500 lirayı önümüzdeki yıl görmesi çok olası. Altının önü açık. Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Uyuyan dev uyandı. 3 yıldır uyuyordu, uyanıyor. Burada bir uyanış var” dedi.

Altın yatırımcıları, bu gelişmelerle birlikte önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının nasıl şekilleneceğini merakla takip ediyor. Başaran’ın öngörülerine göre, altın piyasasında büyük hareketliliklerin yaşanması bekleniyor.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER