Sağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı! - Haber Son DakikaHaber Son DakikaSağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı! - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Sağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı!

Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 10:54

Sağlıkta Yeni Uygulama Bugün Başladı!
----- REKLAM -----

Yeni Sağlık Dönemi Başladı: Hastaneye Gitmeden Muayene

Bugün itibariyle Türkiye’deki tüm hastanelerde uzaktan muayene dönemi resmen başladı. Artık hastalar, görüntülü ve sesli olarak doktorlarıyla iletişime geçip muayene olabilecekler. Bu yenilikçi uygulama sayesinde hastalar, e-Nabız platformu üzerinden doktorlarına ulaşabilecek, muayene olabilir ve e-reçete aracılığıyla ilaçlarını yazdırabilecekler.

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Bir Dönem

Uzaktan muayene hizmeti, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde sunulacak olan bu hizmetin ücretini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşılayacak.

Nasıl Yararlanılır?

Uzaktan muayene hizmetinden faydalanmak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu almak gerekiyor. Aynı hastane için günde sadece bir kez uzaktan muayene randevusu alınabilecek ve SGK, sadece bir muayene ücretini karşılayacak. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek bu hizmet, aynı uzmanlık dalında on gün içinde yapılacak yeni uzaktan muayene bedellerini kapsamıyor.

E-Reçete ve E-Rapor Kolaylığı

Muayene sonrasında doktorlar, e-reçete ile ilaç yazabilecekler ve bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca doktorlar, hastalar için e-rapor da düzenleyebilecekler.

Bu yeni uygulama ile birlikte hastalar, evlerinden çıkmadan sağlık hizmeti almanın rahatlığını yaşayacaklar.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER