Ömer Bin Ladin kimdir ? İşte detaylarBurdurweb, Burdur HaberÖmer Bin Ladin kimdir ? İşte detaylarBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Ömer Bin Ladin kimdir ? İşte detaylar

Son Güncelleme :

13 Haziran 2024 - 10:53

Ömer Bin Ladin kimdir ? İşte detaylar
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Omar bin Laden, 1 Mart 1981’de Cidde, Suudi Arabistan’da doğmuştur ve Osama bin Laden’in dördüncü en büyük oğludur. Annesi, Osama bin Laden’in ilk eşi Najwa Ghanem’dir. Omar, sanatçı, yazar, kültür elçisi ve iş adamı olarak tanınır. Çocukluğu boyunca Suudi Arabistan, Sudan ve Afganistan gibi çeşitli ülkelerde yaşamıştır.

Omar bin Laden, babasının aksine, onun eylemlerini kamuoyunda kınamış ve Müslüman dünyası ile Batı arasında bir “barış elçisi” olma arzusunu ifade etmiştir. Röportajlarında, babasının yöntemlerine katılmadığını ve barışçıl çözümler aramanın daha doğru olduğuna inandığını belirtmiştir.

Omar, annesiyle birlikte “Growing Up bin Laden” (Bin Laden Olarak Büyümek) adlı bir kitap yazmıştır. Bu kitapta, zor bir çocukluk geçirdiğini, tehlikeli koşullara maruz kaldığını ve babasının militan faaliyetlerine tanık olduğunu anlatır. Ailesinin kötü şöhretine rağmen, Omar farklı bir yol çizmeye çalışmış ve barış ve kültürel anlayışı teşvik etmeye çalışmıştır.

Omar şu anda Fransa’nın Normandiya bölgesinde yaşamaktadır ve çeşitli girişimlerde bulunmuştur. 2008 yılında, Kuzey Afrika’da barışı teşvik etmeyi amaçlayan bir at yarışı düzenleme girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.