Diamond Tema Kimdir, Kaç Yaşında, Diamond Tema Hakkında Neden Soruşturma Başlatıldı? » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Diamond Tema Kimdir, Kaç Yaşında, Diamond Tema Hakkında Neden Soruşturma Başlatıldı?

Son Güncelleme :

16 Haziran 2024 - 23:17

Diamond Tema Kimdir, Kaç Yaşında, Diamond Tema Hakkında Neden Soruşturma Başlatıldı?
----- REKLAM -----

Diamond Tema, gerçek adıyla Diamant, 1994 doğumlu bir Arnavut göçmeni olup 1996 yılında Türkiye’ye taşınmıştır. Eğitimini ve askerlik görevini Türkiye’de tamamlayan Tema, kendisini Türk vatandaşı olarak tanımlamaktadır. Yunanistan ve İtalya’da iki yıl yaşadığı dönemlerde de kendisini Türk olarak tanıtmış ve Türk kimliğiyle gurur duymaktadır.

‘Yer6’ Kanalındaki Tartışma ve Soruşturma

YouTube’da ‘Yer6’ isimli kanalda Asrın Tok ile birlikte İslam şeriatını tartışan Diamond Tema’nın, tartışma sırasında Muhammed Peygamber ile ilgili söyledikleri büyük yankı uyandırdı. Program, iki gün içinde 1,3 milyon izleyiciye ulaştı ve sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diamond Tema hakkında ‘halkın bir kesimini aşağılama’ ve ‘dini değerleri aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, program hakkında erişim engeli de talep edildi.

Diamond Tema’nın Tepkisi

Diamond Tema, soruşturma hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Diamond Tema’nın tartışmaları ve ifadeleri hukuki süreçte değerlendirilecek. Programın ve tartışmanın detayları, kamuoyunun dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.