Balık Ayhan Kimdir, Ayhan Küçükboyacı Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur HaberBalık Ayhan Kimdir, Ayhan Küçükboyacı Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Balık Ayhan Kimdir, Ayhan Küçükboyacı Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?

Son Güncelleme :

17 Haziran 2024 - 21:32

Balık Ayhan Kimdir, Ayhan Küçükboyacı Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?
----- REKLAM -----

Ayhan Küçükboyacı, sahne adıyla Balık Ayhan olarak bilinen ünlü müzisyen, şarkıcı ve oyuncu, İstanbul Hacıhüsrev’de doğmuştur. Roman bir ailenin sekiz çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir. Müzikle çocukluğundan itibaren ilgilenen Balık Ayhan, Hacıhüsrev’de teneke kutulardan yapılma darbukalarla müziğe adım atmış ve altı yaşında ilk gerçek darbukasını almıştır. Mahalle düğünlerinde çalmaya başlayarak müzik kariyerine adım atan sanatçı, daha sonra profesyonel eğitim alarak 16 yaşında Galata Kulesi’nde profesyonel müzik hayatına başlamıştır.

1992 yılında çıkardığı “Yaşayan Ruhlar” albümüyle müzik dünyasına giriş yapan Balık Ayhan, İstanbul İmparatorları ve Bab’ı İstanbul gibi albümleriyle de tanınmıştır. Ayrıca birçok sinema filminin müziklerine imza atmış ve “Dansöz”, “Ispanaktan Nağmeler”, “Kehribar” ve “Baba Bi Buçuk” gibi filmlerde oyunculuk yapmıştır. Küçük yaşlarda annesinin kucağından mahallenin büyüklerinin sevmek için alınan Balık Ayhan lakabını taşıyan sanatçı, Roman müziğinin sevilen isimlerinden biri olarak tanınmaktadır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.