Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir, Kaç Yaşında? İşte Kariyeri!Burdurweb, Burdur HaberProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir, Kaç Yaşında? İşte Kariyeri!Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir, Kaç Yaşında? İşte Kariyeri!

Son Güncelleme :

18 Haziran 2024 - 9:52

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir, Kaç Yaşında? İşte Kariyeri!
----- REKLAM -----

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın Hayatı ve Kariyeri

1954 yılında Trabzon’da doğan İsmail Hakkı Aydın, tıp ve beyin cerrahisi alanında önemli başarılara imza atan bir bilim insanıdır. İlkokulu Maçka’da, orta ve lise eğitimini ise Trabzon’da tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi ve beyin cerrahisi alanında ihtisas yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde devam eden ihtisas sürecinin ardından Zürich Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği’nde uzmanlık tezini tamamladı ve burada mikronöroşirürji çalışmalarına yoğunlaştı.

1984 yılında Türkiye’ye dönen Aydın, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanlığı’na atandı. 1985’te Türkiye’de ilk kez “Ameliyatları Uzaktan Eşzamanlı İzleme ve Kayıt Sistemi” ve Mikronöroşirürji Araştırma Laboratuvarı’nı kurdu. 1988’de beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve kendi adıyla anılan bir ameliyat tekniği geliştirerek, 1990 yılında TÜBİTAK ödülü aldı.

Uluslararası alanda da tanınan Aydın, 1991’de ABD’de Congress of Neurological Surgeons’un INTERNATIONAL FELLOW’u unvanını aldı. Aynı yıl Türk Nöroşirürji Araştırma Ödülü’nü kazandı ve Avrupa Strok Bilim Konseyi’ne seçildi. 1992-1995 yılları arasında ABD’de birçok ödül aldı ve uluslararası bilimsel kurullarda görev yaptı.

Bilimsel çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası alanda saygınlık kazanan Aydın, 200’den fazla bilimsel çalışmaya imza attı ve birçok doktor yetiştirdi. Aynı zamanda edebiyat, musiki, hat ve felsefe ile de ilgilendi, birçok şiir kitabı ve makale yayımladı.

2015 yılında American Association of Neurological Surgeons (AANS) tarafından “Ömür Boyu IFAANS” unvanı verildi. Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, halen haftalık bir gazetede “Nörofilozofi” isimli köşesinde yazılar yazmaktadır.

İsmail Hakkı Aydın, evli ve üç çocuk babası olup, Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.