Yağız Sabuncuoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Neden Veda Etti?Burdurweb, Burdur HaberYağız Sabuncuoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Neden Veda Etti?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Yağız Sabuncuoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Neden Veda Etti?

Son Güncelleme :

05 Eylül 2024 - 10:49

Yağız Sabuncuoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Neden Veda Etti?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

1991 yılında Eskişehir’de doğan Yağız Sabuncuoğlu, şu anda 32 yaşındadır. Eğitim hayatını İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Universidad Rey Juan Carlos Madrid’de yüksek lisans yapmıştır. Gazetecilik alanında kariyer yapmış olan Sabuncuoğlu, haber yazma ve araştırma konularında uzmanlığı ile tanınmaktadır.

Gazetecilik kariyerine NTV Spor’da stajyer olarak başlayan Sabuncuoğlu, daha sonra üç yıl boyunca DAZN (Perform Media) bünyesinde çalışarak spor medyasında kendini kanıtlamıştır. DAZN’deki başarılı çalışmalarının ardından Habertürk’e katılmış ve burada da adından söz ettirmeye devam etmiştir. Habertürk’teki görevine ek olarak S Sport’ta maç spikerliği yapma şansını elde ederek sporseverlere keyifli anlar yaşatmıştır.

2018 yılında Haber Global’e transfer olan Yağız Sabuncuoğlu, burada iki yıl boyunca etkileyici bir performans sergilemiştir. 2019 yılında International Sports Summit tarafından ‘Yılın En İyi TV Muhabiri’ ödülüne layık görülmüştür. 2020 yılı Şubat ayında TRT Spor’a geçiş yapan Sabuncuoğlu, burada muhabirlik görevini başarıyla sürdürmektedir. TRT Spor bünyesindeki çalışmalarıyla izleyicilere kaliteli spor haberleri sunan Sabuncuoğlu, kariyerinde edindiği deneyim ve başarılarla Türkiye’nin önde gelen spor gazetecilerinden biri olarak konumlanmıştır.

Fenerbahçe ve Bright Osayi-Samuel Haberi

30 Mayıs’ta Sabuncuoğlu, Fenerbahçe’nin Bright Osayi-Samuel ile sözleşme uzatma görüşmelerine başladığını duyurmuştu. 21 Haziran’da yaptığı paylaşımda, Osayi-Samuel’in yıllık maaşına zam istediğini, 1.8 milyon dolarlık ücretin 2.5 milyon dolara çıkarılmasını talep ettiğini belirtmişti. Bu paylaşım üzerine Osayi-Samuel’in menajeri Steven Beck, Sabuncuoğlu’nun paylaşımına “Çişini mi yapıyorsun? Az önce sizi aradım ve yıllık 2.5 milyon talepte bulunmadığımızı söyledim. Biz herhangi bir para ya da anlaşma istemedik” yorumunu yapmış ve bu yorum kısa bir süre sonra silinmiştir.

Tepkiler ve Savunma

Bu durum üzerine Yağız Sabuncuoğlu, çeşitli hakaretlere maruz kalmıştır. Sabuncuoğlu, menajer Beck ile yaptığı konuşmayı yayınlayarak, haberi doğruladığını ve haberinin arkasında durduğunu belirtmiştir. Sabuncuoğlu, “Sorduğum soru ve aldığım cevap bu. Haberimin de arkasındayım. Bir hatam olmamasına rağmen atılan ve silinen bir tweetten sonra yargısız infaz yapıp, bana edilen ağır hakaretleri gördüm ve yediremedim. Bugüne kadarki ilginiz ve sevginiz için teşekkür ederim dostlar. Hoşçakalın” notunu paylaşmıştır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.