Ayhan Sicimoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,Ayhan Sicimoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Ayhan Sicimoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?

Son Güncelleme :

24 Haziran 2024 - 10:29

Ayhan Sicimoğlu Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?
----- REKLAM -----

Ayhan Sicimoğlu: Renkli Bir Sanatçının Portresi

Ayhan Sinan Sicimoğlu, 25 Ağustos 1950 tarihinde Niğde’de doğdu. Türkiye’nin önde gelen perküsyon sanatçılarından biri olan Sicimoğlu, kültür ve gezi programlarıyla da tanınmıştır. Kayseri kökenli bir aileye mensup olan Sicimoğlu, Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji’nde eğitim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi’nde ekonomi eğitimi aldı. Daha sonra fotoğraf ve film bölümlerinde okumak için İngiltere’ye gitti ve ardından moda fotoğrafçılığı yapmak için Roma’da dört yıl yaşadı. 1981’de Türkiye’ye döndükten sonra New York’a yerleşti.

Funk, latin, pop gibi çeşitli müzik türlerinde performanslar sergileyen Ayhan Sicimoğlu, 1970’li yıllarda Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur ve Galip Boransu ile birlikte ‘İpucu Beşlisi’ adlı bir funk grubu kurdu. Grubun dağılmasının ardından solo kariyerine devam eden Sicimoğlu, Seyyal Taner ile de çalışmalarda bulundu.

Ayhan Sicimoğlu, TV programlarıyla da tanınır. ‘Ayhan Sicimoğlu ile Renkler’ adlı kültür ve gezi programıyla geniş kitlelere ulaşmıştır. Aynı zamanda Joy FM’de Latin Lover isimli radyo programını düzenlemiş ve Hürriyet Seyahat gazetesinde köşe yazıları yazmıştır.

2006 yılında ilk albümü ‘Friends & Family’yi, 2011 yılında ise ‘En Estambul’ adlı ikinci albümünü çıkardı. ‘En Estambul’ albümünde Armando Miranda, Rodigor Rodriguez, Burcu Güneş, Sibel Tüzün ve Esin İris gibi müzisyenler yer aldı. Ayrıca deniz tutkunu bir dalgıç olan Sicimoğlu, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanlığı yapmıştır. Kızı Ayşe Sicimoğlu da müzikle uğraşmakta ve opera-şan sanatçılığı yapmaktadır.

Ayhan Sicimoğlu, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce dillerini konuşabilmektedir. Sanatçının kaleme aldığı kitaplar arasında “Hastasıyım” (2018), “Renkli Masallar” (2013) ve “İstanbul – Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya” (2012) bulunur.

Ayhan Sicimoğlu’nun geniş bir yelpazede sergilediği yetenekler ve çeşitli alanlardaki katkıları, onu Türkiye’nin en renkli ve çok yönlü sanatçılarından biri haline getirmiştir.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.