Eski Bakan Betül Sayan Kaya’nın Oğlu LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!Burdurweb, Burdur HaberEski Bakan Betül Sayan Kaya’nın Oğlu LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Eski Bakan Betül Sayan Kaya’nın Oğlu LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!

Son Güncelleme :

29 Haziran 2024 - 14:42

Eski Bakan Betül Sayan Kaya’nın Oğlu LGS’de Türkiye Birincisi Oldu!
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Eski Bakanın Oğlu LGS’de Türkiye Birincisi Oldu

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın oğlu Ahmet Akif, 2 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı sınav sonuçlarına göre, 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Ahmet Akif bu başarılı öğrencilerden biri oldu.

Fatma Betül Sayan Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Oğlum Ahmet Akif, LGS’de Türkiye 1.’si oldu. Bu gurur verici sevinci bize yaşatan kıymetli oğluma çok teşekkür ediyorum. Bizler her daim ve her koşulda evlatlarımızın yanındayız. Tüm evlatlarımıza sağlıklı, huzurlu ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı.

LGS Sınavının Detayları

  • Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024
  • Katılım: 1 milyon 38 bin 544 öğrenci başvurdu, 992 bin 906 öğrenci sınava katıldı (Katılım oranı: %95,61)
  • Sınav İçeriği:
    • Birinci Oturum: Türkçe, T.C. Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru
    • Ä°kinci Oturum: Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru

Sınav Sonuçları ve Yerleştirme

LGS merkezi sınav sonuçları açıklandıktan sonra, 352 öğrenci 500 tam puan alarak büyük bir başarı gösterdi. Bu yıl Türkiye genelinde merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak 2 bin 525 lise bulunuyor ve bu okulların toplam kontenjanı 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. Lise tercih süreci 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek ve yerleştirme sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak.

Geçen Yılın Verileri

Geçen yıl LGS merkezi sınav sonuçlarına göre 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan almıştı.

----- REKLAM -----