Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu!Burdurweb, Burdur HaberEmekli ve Memur Zammı Belli Oldu!Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu!

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2024 - 11:05

Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu!
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşti. Memur ve emekliler, beş aylık enflasyon farkına odaklanmışken, TÜİK verilerine göre işçi emeklisinin zam oranı Haziran ayı itibarıyla %24,73 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklisi ise %19,30 oranında zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, altı aylık enflasyon %24,73 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam da %24,73 olarak belirlendi. Beş aylık enflasyon verileri, memur ve memur emeklileri için de zam oranını %19,30 olarak gösterdi.

Altı Aylık Enflasyon Farkı

TÜİK’in verilerine göre, Haziran ayında enflasyon aylık bazda %1,64 olarak gerçekleşti. Ocak ayı için enflasyon %6,70, Şubat için %4,53, Mart için %3,16 ve Nisan için %3,18 olarak açıklanmıştı. Mayıs ayında ise enflasyon %3,37 olarak kaydedildi. Bu veriler ışığında, Haziran ayı itibarıyla işçi emeklisinin alacağı zam oranı %24,73 olarak netleşti.

Milyonlarca İşçi Emeklisi Zam Alamayabilir

Temmuz ayında işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam, 5510 Sayılı Yasa gereği altı aylık enflasyon oranında yapılacak. Ancak kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin aylıkları Hazine tarafından 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Bu nedenle, kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan yaklaşık 3,6 milyon emeklinin, zam oranları kök aylığa uygulandığı için, 10 bin TL’ye tamamlanan aylıklarında herhangi bir artış olmayabilir.

Örneğin, kök aylığı 8 bin TL olan bir emekli %24,73 zam aldığında, aylığı 9 bin 978 TL’ye çıkacak ve 10 bin TL’ye tamamlanacak. Dolayısıyla, mevcut durumda zaten 10 bin TL alan bu emeklinin maaşında fiili bir artış olmayacak.

Memur ve Memur Emeklisi Zammı

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyorlar. Temmuz ayında memur ve memur emeklileri yılın ikinci zammını alacaklar. İlk altı ay için toplu sözleşme ile %15 zam alan memurlar, yüksek enflasyon nedeniyle enflasyon farkı da alacak. Haziran sonu itibarıyla memur ve memur emeklilerinin ikinci altı ay için alacağı zam oranı %17,38 olarak belirlendi.

Bu gelişmelerle birlikte, milyonlarca memur ve emeklinin maaşları Temmuz ayı itibarıyla yeniden düzenlenecek ve zamlı maaşlar hesaplara yansıtılacak.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

----- REKLAM -----

DÖVİZ KURLARI

DolarDOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarEURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°NG. STERLÄ°NÄ°

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°SV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarKAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarGRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarBITCOIN

FÄ°YAT

DEĞİŞİM

----- REKLAM -----

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER