Cem Küçük Emekli Maaşına Yeni Zam Gelecek Dedi!Burdurweb, Burdur HaberCem Küçük Emekli Maaşına Yeni Zam Gelecek Dedi!Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Cem Küçük Emekli Maaşına Yeni Zam Gelecek Dedi!

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 11:11

Cem Küçük Emekli Maaşına Yeni Zam Gelecek Dedi!
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Cem Küçük’ten En Düşük Emekli Maaşı Zammı Kulisi: “En Karanlık Dönem”

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarıyla ilgili önemli kulis bilgilerini paylaştı. Küçük, “En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir” diyerek, Ocak ayında yapılacak yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşlarında bir artış olacağını belirtti. Ancak mevcut durumda, emeklilerin en karanlık dönemlerinden birinde olduklarını ifade etti.

Ocak ayında yapılan son düzenlemeyle emekli maaşları yüzde 49,25 oranında artırılarak memur zam oranına eşitlenmişti. Ancak bu artış, en düşük emekli maaşını 10 bin TL seviyesine yükseltmemişti. Emekliler, kök maaş sorunlarının çözülmesini beklerken, Cem Küçük’ün açıkladığı bilgilere göre 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapılması planlanıyor.

Türkiye’de en düşük emekli maaşı 10 bin TL olan yaklaşık 6 milyon emekli bulunuyor. Bu emeklilerden yaklaşık 4 milyonu, kök maaşı 8 bin TL’nin altında olan kişilerden oluşuyor. Bu durum, yapılacak yüzde 25’lik zamma rağmen maaşların 10 bin TL’de kalmasına neden olacak. Kök maaşı 8 bin TL ile 10 bin TL arasında olan 2 milyonun üzerindeki emekli ise Temmuz zammından kısmen yararlanabilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa gereği açıklanan enflasyon verilerinin ardından bu zam tutarını otomatik olarak almaya hak kazanmış durumda. Ancak, en düşük emekli maaşı sınırı Meclis tarafından belirleniyor. AK Parti’nin TBMM’ye bu konuda bir kanun teklifi sunmaması ve en düşük emekli maaşını değiştirmemesi halinde milyonlarca emekli, 2025 yılının Ocak ayına kadar 10 bin TL emekli aylığı almaya devam edecek.

Bu durum, emeklilerin ekonomik sıkıntılarını artırırken, yapılması planlanan düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi bekleniyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

----- REKLAM -----

DÖVİZ KURLARI

DolarDOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarEURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°NG. STERLÄ°NÄ°

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°SV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarKAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarGRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarBITCOIN

FÄ°YAT

DEĞİŞİM

----- REKLAM -----

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER