2024 Temmuz Zammı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?Burdurweb, Burdur Haber2024 Temmuz Zammı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

2024 Temmuz Zammı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 15:38

2024 Temmuz Zammı Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

2024 Temmuz Engelli Maaş Zammı: Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?

Milyonlarca vatandaşın gözü haziran ayı enflasyonuna çevrilmişti. Haziran enflasyon rakamları, 3 Temmuz’da saat 10.00’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Enflasyon ile birlikte engelli aylığı ve evde bakım desteğinde de artış oldu. Peki, engelli maaşı ve evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Zam Oranı Kaç Oldu?

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı. Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 olurken, 6 aylık enflasyon da yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Bu oran doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10’luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı yüzde 19,31 oldu.

Evde Bakım Yardımı Ne Kadar Olacak?

Evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapıldı. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödeniyordu. Memur maaşı zammı oranı doğrultusunda, evde bakım yardımı 7608 liradan 9077,1 liraya yükseldi.

Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı belli olacak. Engelli maaşı ve evde bakım aylığına yapılan bu zamlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir destek sağlayacak.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

----- REKLAM -----

DÖVİZ KURLARI

DolarDOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarEURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°NG. STERLÄ°NÄ°

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÄ°SV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarKAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarGRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

DolarBITCOIN

FÄ°YAT

DEĞİŞİM

----- REKLAM -----

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER