Nesil Çalışkan Kimdir? İşte Avam Kamarası’na Seçilen İlk Türk Milletvekili Hakkında BilgilerBurdurweb, Burdur HaberNesil Çalışkan Kimdir? İşte Avam Kamarası’na Seçilen İlk Türk Milletvekili Hakkında BilgilerBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Nesil Çalışkan Kimdir? İşte Avam Kamarası’na Seçilen İlk Türk Milletvekili Hakkında Bilgiler

Son Güncelleme :

06 Temmuz 2024 - 11:49

Nesil Çalışkan Kimdir? İşte Avam Kamarası’na Seçilen İlk Türk Milletvekili Hakkında Bilgiler
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Nesil Çalışkan Kimdir? İşte Avam Kamarası’na Seçilen İlk Türk Milletvekili Hakkında Bilgiler

İngiltere’de yapılan genel seçimlerin sonucunda İşçi Partisi’nin adayı olan Nesil Çalışkan, uzun yıllar sonra parlamentoya giren ilk Kıbrıs Türk kökenli milletvekili olmayı başardı. Peki, Nesil Çalışkan kimdir ve nereli? İşte, Barking bölgesinden seçilen ve oyların yaklaşık yüzde 45’ini alarak milletvekili olan Nesil Çalışkan hakkında merak edilenler…

Nesil Çalışkan Kimdir?

Nesil Çalışkan, Kuzey Kıbrıs’ta dünyaya gelmiş ve Londra’nın Enfield kentinde büyümüştür. Eğitim hayatına Reading Üniversitesi’nde başlamış, Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans derecesi almıştır. Ardından, London School of Economics’te Siyaset ve İletişim alanında yüksek lisans yapmıştır.

Çalışkan, siyasi kariyerine oldukça genç yaşlarda başlamış olup, 15 yaşında İşçi Partisi’ne katılmıştır. 2010-2011 yılları arasında Demokrasi ve Kampanyalardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, bu dönemde öğrenim ücretlerine ve harcama kesintilerine karşı düzenlenen öğrenci protestolarına aktif olarak katılmıştır. 2015 yılında Avam Kamarası’nda Parlamento Araştırmacısı olarak çalışmış ve 2016-2018 yılları arasında Ulusal Sağlık Servisi’nde (NHS) görev almıştır.

2018 yılında, sadece 29 yaşındayken Enfield Konseyi Lideri seçilen Çalışkan, Mayıs 2023’te İşçi Partisi Yerel Yönetim Birliği başkanı olmuştur. Eylül 2023’ten itibaren ise İşçi Partisi’nin Ulusal Yürütme Komitesi’nde yer almaktadır.

Nesil Çalışkan, Barking bölgesindeki genel seçimlerde 16 bin 227 oy alarak seçimi kazanmış ve Avam Kamarası’na giren ilk Türk kökenli milletvekili unvanını elde etmiştir. Çalışkan, kariyeri boyunca toplumun farklı kesimlerinin haklarını savunmuş ve siyasette aktif rol almıştır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.