Mert Günok Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,Mert Günok Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Mert Günok Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?

Son Güncelleme :

07 Temmuz 2024 - 11:03

Mert Günok Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?
----- REKLAM -----

Mert Günok Kimdir?

Fehmi Mert Günok, 1 Mart 1989 yılında Karabük’te doğmuş bir Türk millî futbolcudur. Kaleci mevkiinde oynayan Günok, Süper Lig takımlarından Beşiktaş’ta forma giymektedir.

Kariyerine Kocaelispor’un altyapısında kısa bir süre oynayarak başlayan Günok, 2001 yılında Fenerbahçe’ye katıldı ve 2015 yılına kadar burada kalarak profesyonelliğe terfi etti. Fenerbahçe’de Süper Lig seviyesinde oynadı ve 2 Süper Lig şampiyonluğu kazandı. 2015’te Bursaspor’a katılan Günok, burada 2 sezon kaldı. 2017 yılında İstanbul Başakşehir ile anlaşan kaleci, 2019-20 sezonunda kulüple ilk Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. 2021’de Beşiktaş’a transfer olan Günok, aynı yıl Süper Kupa’yı kazandı.

Günok, 2004 yılında U-16 seviyesinden başlayarak Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil etti. Türkiye millî takımı ile ilk maçına 2012’de çıktı. 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, Türkiye’nin finallere katılmaya hak kazandığı ve teknik direktör Şenol Güneş’le puan rekoru kırdığı dönemde takımın ilk tercih edilen kalecisiydi.

Profesyonel kariyeri boyunca Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş’ta oynadığı dönemlerde 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu kazandı.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.