Ömer Toraman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,Ömer Toraman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Ömer Toraman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2024 - 8:56

Ömer Toraman Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Evli mi?
----- REKLAM -----

Yeni Çanakkale Valisi Ömer Toraman Kimdir? Yaşı, Memleketi ve Kariyer Bilgileri

Resmi Gazete’nin 10 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan atama kararlarına göre, beş ilde vali değişikliği yaşandı. Bu illerden biri de Çanakkale oldu. Daha önce Elazığ’da görev yapan yeni Çanakkale Valisi Ömer Toraman’ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Toraman, yeni görevine Çanakkale Valisi olarak başlayacak. Peki, Ömer Toraman kimdir? Yaşı, memleketi ve kariyeri hakkında detaylar neler? İşte biyografisi…

Yeni Çanakkale Valisi Ömer Toraman Göreve Başlıyor

Elazığ Valiliği görevini yürüten Ömer Toraman, atama kararının ardından yeni Çanakkale Valisi olarak görevlendirildi. Elazığ Valiliğine ise Numan Hatipoğlu atandı.

Ömer Toraman Kimdir?

1967 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğan Ömer Toraman, ilk ve ortaöğrenimini Erzurum’da tamamladı. Üniversite eğitimi için Ankara’ya giden Toraman, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından memleketi Erzurum’da kaymakam adayı olarak göreve başlayan Ömer Toraman, sırasıyla Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı ve Ankara Nallıhan Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Elazığ Vali Yardımcılığı yapan Toraman, 2011 yılından itibaren Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekili olarak çeşitli üst düzey görevlerde yer aldı. Tokat ve Kütahya Valiliklerinde de görev yapan Ömer Toraman, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürütürken, 2 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Valiliği’ne atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Vali Ömer Toraman, evli ve üç çocuk babasıdır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.