Başak Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,Başak Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Başak Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2024 - 9:01

Başak Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----

Başak Demirtaş Kimdir?

Başak Demirtaş (d. 12 Ağustos 1977), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski lideri Selahattin Demirtaş’ın eşi, Türkçe öğretmeni ve yazardır.

Başak Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde doğdu ve burada büyüdü. Eğitimini Dicle Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. Meslek hayatına Türkçe öğretmeni olarak başlayan Demirtaş, uzun yıllar Diyarbakır’da köy okullarında görev yaptı. Ancak son dönemde aldığı kararla öğretmenlikten istifa ettiğini duyurdu.

Selahattin Demirtaş ile çocukluk yıllarında kapı komşusu olarak tanışan Başak Demirtaş, evliliklerinden Dilda ve Dilal adında iki kız çocuğu sahibidir. Eşi Selahattin Demirtaş’ın 2016’da tutuklanmasının ardından yaşadıkları, onun için çocukluğunda yaşadığı travmatik anıları canlandırdı. Babasının 1982’de gözaltına alınması ve gece yarısı evden götürülmesi, Başak Demirtaş’ın eşinin tutuklanmasıyla yeniden aklına geldi.

Eşini ziyaret etmek için düzenli olarak Diyarbakır’dan Edirne’ye giden Başak Demirtaş, yaşadıkları zorluklara rağmen mücadelesine devam etmektedir. Ayrıca yazarlık yaparak da toplumsal konulara dikkat çekmekte ve sesini duyurmaktadır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.