Asgari ücrete zam yapılacak mı? Ne kadar yapılacak? » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Ne kadar yapılacak?

Son Güncelleme :

11 Temmuz 2024 - 14:23

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Ne kadar yapılacak?
----- REKLAM -----

Asgari Ücret Zammı Tartışmaları: Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından asgari ücret konusu yeniden gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusuna, “Defalarca söyledik, zam olmayacak” yanıtını verdi.

Sendikaların Ortak Tepkisi

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, asgari ücret ve yaşam koşulları hakkında ortak açıklama yaparak konfederasyonların ortak manifestosunu yayınladı. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Üzerimize ne düşüyorsa noksansız yapmak zorundayız.” diyerek dikkat çekti.

Bu gelişmeler, sendikaların asgari ücret artışı konusundaki kararlılığını ve AKP’nin zam konusundaki duruşunu gözler önüne serdi.

Asgari Ücrete Zam İhtimali

Ana muhalefet partisi CHP, asgari ücret zammını koz olarak kullanabilir. CHP Lideri Özgür Özel, açıklamalarında erken seçimi işaret etmişti. AK Parti’ye erken seçim konusunda baskılayan CHP, asgari ücreti koz olarak kullanabilir. AK Parti, erken seçim ısrarından vazgeçmesi karşılığında CHP’nin asgari ücrete zam beklentileri başta olmak üzere bir çok konuda imtiyaz verebilir.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER