Banu Şafak Tutar kimdir, neden öldü?Burdurweb, Burdur Haber,Banu Şafak Tutar kimdir, neden öldü?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Banu Şafak Tutar kimdir, neden öldü?

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2024 - 9:57

Banu Şafak Tutar kimdir, neden öldü?
----- REKLAM -----

Kimdir?

Banu Şafak Tutar, İstanbul’da öğretmenlik yaparak emekli olan bir eğitimcidir. 54 yaşındaki Tutar, emeklilik hayatını babasıyla birlikte geçirmektedir. Tatil için babası, emekli albay ile birlikte Balıkesir’in Erdek ilçesindeki askeri tesise gelen Tutar, burada yaşadığı talihsiz bir olay sonucu hayatını kaybetmiştir. 9 Temmuz günü denize giren Tutar, iddialara göre yüzerken epilepsi nöbeti geçirerek kaybolmuş ve arama çalışmaları sonucunda 3 gün sonra cansız bedeni bulunmuştur. Tutar, eğitim camiasında tanınan ve sevilen bir isim olup, emeklilik döneminde de ailesiyle birlikte vakit geçiren bir bireydi.

Neden Öldü?

Balıkesir’in Erdek ilçesinde babasıyla denizde yüzerken kaybolan emekli öğretmen Banu Şafak Tutar’ın (54) cansız bedeni, kaybolduktan 3 gün sonra Bandırma ilçesine bağlı Edincik Altı Sahilinde bulundu.

İstanbul’da öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Banu Şafak Tutar, emekli albay olan babasıyla birlikte tatil için Erdek’teki askeri tesise geldi. 9 Temmuz’da denize giren Tutar, iddialara göre yüzerken epilepsi nöbeti geçirdi ve gözden kayboldu. Tutar’ın bulunması için geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı.

Deniz yüzeyi helikopterle havadan taranırken, Sahil Güvenlik botlarıyla koylar arandı. Karadan arama çalışması yürüten jandarma ve arama kurtarma ekipleri, 3 gün sonra Tutar’ın cansız bedenine, kaybolduğu yerden 14 kilometre uzaklıktaki Bandırma Edincik Altı Sahilinde kayalıklarda ulaştı. Tutar’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.