Oğuz Alper Öktem Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,Oğuz Alper Öktem Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Oğuz Alper Öktem Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 15:47

Oğuz Alper Öktem Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----

Oğuz Alper Öktem (10 Ocak 1991 – İstanbul), Türk girişimci, Martı İleri Teknoloji şirketinin kurucusudur. Öktem ayrıca İstanbul’da taksi sorununu çözmek amacıyla kurduğu paylaşımlı yolculuk sisteminin yasalaşması ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır.

Hayatı

Oğuz Alper Öktem, 10 Ocak 1991’de İstanbul’da doğdu. 2009’da tam burs ile okuduğu Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden mezun oldu. Ardından Chicago Üniversitesi’nde ekonomi üzerine aldığı lisans eğitimini onur derecesiyle 3 senede tamamladı. London School of Economics’te siyasal ekonomi konusunda yüksek lisans programını bitirdi. Okul döneminde LSE Turkish Society’de başkanlık yaptı.

Kariyeri

Mezun olduktan kısa bir süre sonra Deutsche Bank’ın Londra ofisinde çalıştı. 2014 yılında İstanbul’a döndü ve BluTV şirketinde Chief Operating Officer olarak göreve başladı. Sonrasında McKinsey & Company‘de çalıştı ve Kolektif House’un yatırımcıları arasında yer aldı. Kasım 2018 yılında kız kardeşi Sena Öktem ile Martı İleri Teknoloji’yi kurdu. Şirket hisseleri 13 Temmuz 2023’te New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı ve açılış gongunu Oğuz Alper Öktem çaldı. Birçok ödül programı tarafından “yılın girişimcisi” seçildi.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.