Dilan ve Engin Polat Davasında 908 sayfalık MASAK Raporu Ortaya Çıktı! » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Dilan ve Engin Polat Davasında 908 sayfalık MASAK Raporu Ortaya Çıktı!

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 16:15

Dilan ve Engin Polat Davasında 908 sayfalık MASAK Raporu Ortaya Çıktı!
----- REKLAM -----

Dilan-Engin Polat Davasında 908 Sayfalık MASAK Raporu Ortaya Çıktı! Dilan Polat Tahliye mi Olacak?

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonların ardından tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki davada, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan 908 sayfalık raporun detayları gün yüzüne çıktı. Raporda, Dilan Polat’ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı ve karar vericilerin Engin ve Sezgin Polat olduğu belirtildi. İncelenen banka hesaplarında şüphe uyandıracak bir veri bulunmadığı, yasa dışı bahis ve kara para aklamaya ilişkin bir tespit yapılmadığı vurgulandı.

Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuştu. Raporda, Dilan Polat’ın 2020-2023 yılları arasında üç gayrimenkul aldığı ve hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği, ancak hesaplarında şüphe uyandıracak bir veri bulunmadığı belirtildi. Engin Polat’ın hesabına ise aynı dönemde 71 milyon 904 bin lira giriş, 144 milyon 208 bin lira para çıkışı olduğu, üç araç ve altı gayrimenkul aldığı kaydedildi. Raporda, yasa dışı bahse ilişkin bir tespit bulunmadığı ifade edildi.

Raporda Belirtilen Diğer Detaylar:

  • Engin Polat: Yasal defterin yanı sıra vergi matrahını azaltıcı şekilde diğer kayıt ortamlarında kayıt tutarak çift defter tutma suçunu işlediği belirtildi.
  • Şirket İşlemleri: Aile şirketlerinin genel ticari kapasiteleri dikkate alındığında, mal varlığı işlemlerinin elde edilen gelirlerle orantılı olduğu belirtildi.
  • Savcının Değerlendirmesi: Soruşturma konusu şahıs ve şirketlerin, yasa dışı yoldan devşirilen paraları güzellik ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren şirketler aracılığıyla kontrolsüz hale getirmeye çalıştıkları değerlendirmesi yapıldı.

Operasyonun Detayları: 1 Kasım 2023’te İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şirketlerde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Sulh Ceza Hakimliği Kararı: 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile birlikte Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmiş, diğer beş şüphelinin tutukluluk hali devam ettirilmişti.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın durumu, yeni gelişmeler ve mahkeme kararlarıyla netleşecek. Davanın seyri, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.