MAKÜ Hayvan Hastanesi Yine Üreticinin Yanında! »Haber Son DakikaMAKÜ Hayvan Hastanesi Yine Üreticinin Yanında! »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

MAKÜ Hayvan Hastanesi Yine Üreticinin Yanında!

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2024 - 16:50

MAKÜ Hayvan Hastanesi Yine Üreticinin Yanında!
----- REKLAM -----

MAKÜVET Hayvan Hastanesi: Bölge Hayvancılığına 7/24 Destek ve Eğitim İmkanı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine kesintisiz destek sağlıyor. Türkiye’nin önde gelen hayvan hastanelerinden biri olan MAKÜVET, çeşitli nedenlerle sağlık hizmetlerine erişemeyen yetiştiricilere hem yerinde hizmet hem de ulaşım desteği sunuyor.

Hastanenin Kapasitesi ve Hizmetleri

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, hastanenin 11 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini belirtti. Hastanede doktoralı 30 veteriner hekim, 10 uzman veteriner hekim ve 3 veteriner sağlık teknisyeni görev yapıyor. 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren veteriner fakültesi klinikleri, 2018 yılında hayvan hastanesi olarak yapılandırılmış ve bu süreçte önemli teknik altyapı ve deneyim kazanılmıştır.

7/24 Kesintisiz Hizmet

MAKÜVET Hayvan Hastanesi, 7/24 hizmet veriyor. Hastane, tıbbi görüntüleme ve klinik tanı laboratuvarı altyapısı ile güçlü bir konumda bulunuyor. Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, bu altyapıyı ve bilgi birikimini, Burdur ili özelinde veteriner sağlık hizmetlerine erişemeyen yetiştiricilere ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı. “Amacımız, gerektiğinde yerinde hizmet vererek ve eğitimler düzenleyerek yanlış bilgileri düzeltmek,” dedi.

Yetiştiricilere Destek ve Eğitim

Prof. Dr. Ağaoğlu, hastaneye ulaşmakta zorluk çeken yetiştiricilere araçla destek sağlama planlarının olduğunu da belirtti. “Hedefimiz, sahip olduğumuz imkanları daha fazla çiftlik hayvanına ulaştırarak devletimizin yaptığı yatırımdan daha fazla yetiştiricinin yararlanmasını sağlamak,” diye ekledi.

Türkiye’nin Hayvancılığına Katkı

MAKÜ, Burdur ili özelinde sunduğu bu hizmetlerle hem bölgenin hem de yetiştiricilerin kazanmasını hedefliyor. Prof. Dr. Ağaoğlu, “Bu çabalarımız, bölge hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır,” ifadelerini kullandı.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----