Mehmet Başaran Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,Mehmet Başaran Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Mehmet Başaran Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2024 - 20:04

Mehmet Başaran Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----

Mehmet Başaran, 1957 yılında Burdur’un Dirmil ilçesinde doğdu. Tüccar bir babanın 8 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Başaran, eğitimine Dirmil’de başladı. İlk ve ortaokulu burada tamamladıktan sonra, lise eğitimini yatılı olarak Ankara Maliye Okulu’nda tamamladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyer ve Siyaset

Mehmet Başaran, 45 yıldır Antalya’da ikamet etmektedir. Antalya Maliye Teşkilatı’nda 5 yıl görev yaptıktan sonra, istifa ederek ticaret hayatına atıldı. Ticari faaliyetlerini inşaat sektöründe sürdürmektedir.

Başaran, siyasete 1995 yılında Doğru Yol Partisi’nde (DYP) başladı. 2002 seçimlerinde Burdur’da yüzde 87 oy alarak milletvekili seçilmesine rağmen, partisi barajı geçemediği için mazbatasız milletvekili oldu.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak görev yaptığı süreçte yapılan anketlerde Antalya’da güzel bir oy yakaladıklarını belirten Mehmet Başaran, “Görevde olduğumuz süreçte yapılan anketlerde oyumuzu %26’ya kadar yükselterek Antalya’da 1. parti olma hedefimize ulaştık.” Ancak, Başaran, partiden istifa ettiğini duyurdu.

Kişisel Hayat

Mehmet Başaran, Antalya’da ticari faaliyetlerini sürdürmekte olup, inşaat sektöründe çalışmalarına devam etmektedir. Siyaset ve ticaret alanındaki tecrübeleri ile tanınmaktadır.

4o

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.