Erdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na İkinci Revizyon! »Haber Son DakikaErdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na İkinci Revizyon! »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

Erdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na İkinci Revizyon!

Son Güncelleme :

26 Temmuz 2024 - 9:36

Erdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na İkinci Revizyon!
----- REKLAM -----

Erdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na İkinci Revizyon: Bakan Yardımcısı ve Üst Düzey Yöneticiler Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nda ikinci büyük revizyonu gerçekleştirdi. Fahrettin Koca’nın görevden alınarak yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun getirildiği Sağlık Bakanlığı’nda bu kez Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ve üst düzey yöneticiler görevden alındı. Tolunay’ın yerine Sağlık Bakan Yardımcısı olarak Dr. Halim Özçevik atandı.

Görevden Almalar ve Yeni Atamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama ve görevden alma kararlarının yer aldığı kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nda üst kademe yöneticilerinde değişiklikler yapıldı:

  • Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay görevden alınarak yerine Dr. Halim Özçevik atandı.
  • Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin ve Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker görevden alındı.
  • Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu ve Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıfazlıoğlu getirildi.

Kabine’deki Diğer Değişiklikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Temmuz’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’yi görevden almıştı. Yerlerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve eski bakan Murat Kurum atanmıştı. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda da bakan yardımcılarını görevden alan Erdoğan, böylece ikinci bir değişiklik daha gerçekleştirmiş oldu.

Anayasa Mahkemesi Ataması

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’ne Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı atadı. Bu atama da Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede yer aldı.

Bu son değişikliklerle birlikte Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey yöneticilik pozisyonlarında önemli bir yenilenme gerçekleştirilmiş oldu. Yeni atanan yöneticilerin, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışmalara hızlı bir şekilde başlaması bekleniyor.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----