Mako Cinsi Köpekbalığı Tehlikeli mi? » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Mako Cinsi Köpekbalığı Tehlikeli mi?

Son Güncelleme :

06 Ağustos 2024 - 12:34

Mako Cinsi Köpekbalığı Tehlikeli mi?
----- REKLAM -----

Gökçeada’da ‘Mako’ Cinsi Mavi Köpek Balığı Bulundu

Gökçeada açıklarında balıkçı İlker Özdemir ve arkadaşları, paragat ağlarına dolanmış halde avlanması yasak olan ‘mako’ cinsi bir mavi köpek balığı buldu. Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gerçekleşen bu olayda, balıkçı ekibi köpek balığını kurtararak tekrar denize bıraktı.

Olayın Detayları

Balıkçı İlker Özdemir, arkadaşlarıyla birlikte balık avlamak için tekneyle Kaleköy Limanı açıklarına açıldı. Suda hareketsiz halde bir balık fark eden ekip, paragat ağlarına dolanmış olan ‘mako’ cinsi köpek balığını buldu. Özdemir, bu vahşi ve avlanması yasak olan balığı sudan çıkarırken, bu anları cep telefonuyla kaydetti.

Balıkçının Açıklamaları

İlker Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, böyle bir tür ile ilk kez karşılaştığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Balığı 40 metre suda kılıç balığı paragatı ağlarına dolanmış halde bulduk. Demek ki bu hayvan bu kadar sığ kıyılarda geziyor. Yaklaşık 40 metre derinlikteki sularda dünyanın en vahşi köpek balıklarından mako cinsi. Devasa bir balık. Köpek balıkları kıyılara gelebiliyor. Bunlar vahşi hayvanlar. Plajlara gelir mi bilmiyorum ama dikkatli olalım. Etrafımıza bakalım. Hayatımda ilk defa bu tür bir balığı kıyıda gördüm.”

Doğal Ortamına Bırakıldı

Özdemir ve arkadaşları, paragat ağlarından kurtardıkları köpek balığını tekrar doğal ortamı olan denize bıraktı. Köpek balığı kısa bir süre sonra tekneden uzaklaştı.

----- REKLAM -----