Burdurlu Çiftçiler Eylem Yaptı: Milletvekili Akbulut Çiftçinin Sorunlarını Aktardı! » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Burdurlu Çiftçiler Eylem Yaptı: Milletvekili Akbulut Çiftçinin Sorunlarını Aktardı!

Son Güncelleme :

13 Ağustos 2024 - 17:20

Burdurlu Çiftçiler Eylem Yaptı: Milletvekili Akbulut Çiftçinin Sorunlarını Aktardı!
----- REKLAM -----

Burdurlu Çiftçiler Eylemde Buluştu: “Krizin Bedelini Çiftçiler Değil Holdingler Ödesin!”

Burdur’da çiftçiler, artan maliyetler ve kuraklık nedeniyle yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için bir araya geldi. Karamanlı çiftçilerinin öncülüğünde, Tefenni, Yeşilova ve Çavdır’dan gelen çiftçiler, toprağa döktükleri alın terinin karşılığını alabilmek için eylem düzenledi. Eyleme, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut da destek verdi ve traktör kullanarak çiftçilerin yanında yer aldı.

Millevekili Akbulut’tan Destek

Milletvekili İzzet Akbulut, römork üzerine çıkarak çiftçilere seslendi. Konuşmasında, çiftçilerin emeğinin değersizleştirilmesine karşı durduğunu belirten Akbulut, “Katma değer kazandırabilmek adına gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Bugün yaptığınız eylemle, Türkiye’de çiftçinin, üreticinin sıkıntısını en yüksek sesle duyurmak istiyorsunuz. Devlet üretenin, üretimin yanında olmalı. Helal olsun sizlere!” dedi.

Çiftçiler, krizin bedelinin kendileri yerine büyük şirketler tarafından ödenmesi gerektiğini vurgularken, adil bir taban fiyatın belirlenmesi ve devletin tarıma yönelik desteklerini artırması talebinde bulundular. Eylem, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları duyurmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

----- REKLAM -----