Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

16 Ağustos 2024 - 12:31

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Kimdir?

1963 yılında Erzurum’da doğan Fahrettin Göktaş, eğitim hayatına Erzurum’da başladı ve ilk, orta, lise eğitimini burada tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Fırat Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine adım atan Göktaş, 1989 yılında yüksek lisansını Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Ardından, 1992-1995 yılları arasında İngiltere’de Bristol Üniversitesi’nde Nükleer Reaksiyon Kinetiği alanında doktora yaptı.

Doktora sonrası, 1995 yılında ABD’deki Argon National Laboratuvarı’nda araştırmalar yaptı. 1996 yılında Doçent, 2001 yılında ise Profesör unvanlarını aldı. Akademik kariyeri boyunca uluslararası dergilerde 45 makale yayımladı, 47 bildiri sundu, bir uluslararası patent aldı ve iki kitap yayımladı. Çalışmaları, çeşitli araştırmacılar tarafından 335 atıf aldı. Ayrıca, 4 uluslararası ve 2 ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Göktaş, şimdiye kadar 5 doktora ve 9 yüksek lisans tezi yönetmiştir.

1996-2011 yılları arasında Fırat Üniversitesi’nde Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı Başkanlığı, 2001-2004 yılları arasında ise Bilgi Kaynakları ve Kütüphane Koordinatörlüğü gibi önemli idari görevlerde bulundu. 2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’ne profesör olarak atandı. Ayrıca, 2010-2013 yılları arasında Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 2014-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı müfredat yazım projelerinde TÜBİTAK Başkan Danışmanı olarak görev aldı ve halen TÜBİTAK’ta Akademik Danışman olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda, Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu üyesi, İhbar ve Şikayetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı olarak görev yapmaktadır. İngilizceyi çok iyi derecede bilen Göktaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.