Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir, Neden Öldü?Burdurweb, Burdur HaberProf. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir, Neden Öldü?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir, Neden Öldü?

Son Güncelleme :

20 Ağustos 2024 - 19:05

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir, Neden Öldü?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir?

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 1945 yılında Eskişehir’de doğmuş, Türk akademisyen, yazar ve gazetecidir. Temel üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği alanında tamamladı. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nün uzmanlık programını bitirdi ve ardından Devlet Planlama Teşkilatı’nda 1968-1972 yılları arasında proje değerlendirme uzmanı olarak çalıştı. Bu süreçte bir yıl boyunca İngiltere’de incelemelerde bulundu.

1972 yılında Erzurum Üniversitesi’nde akademik kariyerine başlayan Gürdoğan, 1976’da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne geçti ve burada akademik çalışmalarına devam etti. 1975 yılında doktora çalışmasını tamamladı, 1987’de doçent ve 1994’te profesör unvanlarını aldı. Gürdoğan, birçok farklı üniversitede öğretim üyeliği yaparak akademik hayata önemli katkılarda bulundu.

Prof. Dr. Gürdoğan, aynı zamanda “Mavera” dergisinin yedi kurucusu arasında yer alarak edebiyat ve düşünce dünyasında da iz bırakmıştır. “Görünmeyen Üniversite”, “Teknolojinin Ötesi”, “Kültür ve Sanayileşme”, “Hicaz’dan Endülüs’e” ve “Zamanı Aşan Şehirler” gibi önemli eserlerin yazarıdır.

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 2024 yılında İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan öğle namazının ardından memleketi Eskişehir’de defnedilecektir. Gürdoğan, evli ve üç çocuk babasıydı. Kendisi, akademik ve entelektüel birikimiyle Türkiye’nin bilim ve düşünce hayatına önemli katkılarda bulunmuş bir isim olarak hatırlanacaktır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.