Abdurrahman Dilipak Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur HaberAbdurrahman Dilipak Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Abdurrahman Dilipak Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

21 Ağustos 2024 - 11:32

Abdurrahman Dilipak Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Abdurrahman Dilipak Kimdir?

Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin medya ve yayıncılık dünyasında tanınmış bir isimdir. 1949 yılında Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Haruniye köyünde doğmuştur. Babası Ali Rıza ve annesi Fatma Pakize’dir. Dilipak, kariyeri boyunca gazetecilik ve yazarlık alanlarında önemli çalışmalar yapmıştır.

Eğitim ve Erken Yaşam

Dilipak, eğitim hayatına 1969 yılında Konya İmam-Hatip Lisesi’nde başlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisi bölümüne devam etmiş, ardından İstanbul Ticari İlimler Akademisi’nde Gazetecilik ve Halkla İlişkiler eğitimi alarak 1980 yılında mezun olmuştur.

Gazetecilik ve Yayıncılık Kariyeri

Gazetecilik kariyerine 1964 yılında kısa bir süreliğine Kasırga adlı bir gazetede başlamıştır. 1969 yılında DSİ’de Arazi Elektrifikasyonu Kontrolcüsü olarak çalıştıktan sonra, 1972 yılında Fetih Yayınevi’ni kurarak yayıncılık dünyasına adım atmıştır. Aynı yıl Burak Film’in kurucu ortakları arasında yer almıştır.

1977 yılında Adım Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni olmuş, 1988-1990 yıllarında ise Dış Politika Dergisi’nin Yayın Yönetmenliğini üstlenmiştir. Ayrıca, Milli Gazete, Yeni Şafak, Görüş ve Cıngar mizah dergisi gibi çeşitli yayınlarda yazarlık yapmıştır.

Kaç Yaşında ve Nereli?

Abdurrahman Dilipak, 1949 doğumlu olup, şu anda 75 yaşındadır. Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Haruniye köyü doğumludur. Dilipak, medya ve yayıncılık alanındaki geniş deneyimi ile Türkiye’nin etkili gazeteci ve yazarlarından biri olarak tanınmaktadır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.