Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?Burdurweb, Burdur HaberAntalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?

Son Güncelleme :

21 Ağustos 2024 - 18:11

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal Kimdir, Kaç Yaşında, Evli mi?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Menderes Dal, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde görev yapan bir belediye başkanıdır. 2 Nisan 1969 tarihinde Antalya’nın Döşemealtı ilçesine bağlı Yeniköy’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Yeniköy’de tamamladıktan sonra lise eğitimini Antalya Çağlayan Lisesi’nde bitirmiştir. Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde 1991 yılında tamamlamıştır.

Menderes Dal, askerlik görevini tamamladıktan sonra 1993 yılında Döşemealtı’nda kendi eczanesini açarak meslek hayatına başlamıştır. Siyasete olan ilgisi ise genç yaşlarda başlamış ve 1994-1999 yılları arasında Yeniköy Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. Bu dönemde, halkla yakın ilişkiler kurarak, partinin oy oranını artırmayı başarmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) de aktif olarak görev alan Dal, iki dönem boyunca CHP’nin farklı kademelerinde görev yapmıştır; İlçe Eğitim Sekreterliği ve Merkez İlçe Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. 2004 yerel seçimlerinde Döşemealtı Belediye Başkan Adayı olarak yarışmış ve daha sonra 2005-2007 yıllarında CHP Antalya İl Sekreterliği görevini üstlenmiştir.

Menderes Dal, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde CHP adayı olarak Döşemealtı Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Başkanlık döneminde, ilçeye yönelik çeşitli projeler ve çalışmalarla adından söz ettirmiştir.

Menderes Dal, evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Şefika Dal da kendisi gibi eczacıdır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.