Diş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir, Neden Gündemde?Burdurweb, Burdur HaberDiş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir, Neden Gündemde?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Diş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir, Neden Gündemde?

Son Güncelleme :

31 Ağustos 2024 - 14:30

Diş Hekimliği Öğrencisi Dilara Çiçek Kimdir, Neden Gündemde?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak isteyen ve başörtüsü nedeniyle başvurusunun reddedildiği iddiasıyla gündeme gelen bir diş hekimliği öğrencisi olarak Dilara Çiçek ismi duyulmuştur. Bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak isteyen Dilara Çiçek adlı bir öğrencinin başvurusunun, başörtüsü taktığı gerekçesiyle reddedildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. İddialar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kanunu’nun (TCK) “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi kapsamında soruşturma konusu yapıldı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmenin 28 Şubat zihniyetinin bir yansıması olduğunu ifade etti ve bu zihniyetin eski Türkiye’de kaldığını vurguladı. Ayrıca, Anayasa’ya göre herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirtti. Bu tür ayrımcı yaklaşımların din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Bakan Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğini de ekledi.

Bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve farklı kesimler tarafından çeşitli tepkiler aldı. Soruşturma süreci devam ederken, ayrımcılığa karşı alınacak tedbirlerin ve sonuçların nasıl olacağı merakla bekleniyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.