Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur HaberCumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

01 Eylül 2024 - 18:27

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Ayhan Oğan Kimdir? Nerelidir? Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan’ın Hayatı

Ayhan Oğan, 10 Eylül 1966 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. İlköğretim eğitimini Hacı Ali Karamercan İlköğretim Okulu’nda, ortaöğretimini Kadı Burhanettin Ortaokulu’nda ve lise eğitimini ise Kayseri Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

1983 yılında üniversite eğitimi için İstanbul’a giderek Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde öğrenim görmeye başlamıştır. Ancak, üniversitenin 2. sınıfında dönemin şartları gereği öğrenimine ara vermiş ve iş hayatına atılmıştır. İş hayatında çeşitli şirketlerde kurucu ve yönetici olarak görev almış, 2010 yılı itibariyle aktif ticaret hayatından çekilerek tüm vaktini sivil toplum çalışmalarına ayırmıştır.

Oğan, sivil toplum alanında da aktif bir rol üstlenmiştir. 2008 yılında “Ortak Akıl Hareketi”ni kurmuş, 2006-2012 yılları arasında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliği görevini üç dönem boyunca yürütmüştür. Ayrıca, 2010 yılında Türkiye’nin farklı yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle “Sivil Dayanışma Platformu”nu kurmuştur. Bu platformun başkanlığını ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı icra kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

2012 yılında, AK Parti hükümeti tarafından kurulan Akil İnsanlar heyetinde Doğu Anadolu Grubu’nun sekreterliği görevini üstlenmiştir. Ayrıca, 2011 yılında farklı kesimlerden 279 aydın, gazeteci ve kanaat önderinin katılımıyla “Yeni Anayasa Platformu”nu kurmuştur. Anayasa, demokratikleşme ve uluslararası ilişkiler alanlarında Türkiye’nin tüm illerinde ve yurtdışında Tunus, Yemen, Mısır, Irak gibi ülkelerde saha çalışmaları yapmaktadır.

Ayhan Oğan, 1986 yılında ara verdiği üniversite eğitimine çıkarılan af tasarısıyla birlikte geri dönmüş ve şu anda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitimine devam etmektedir. İyi düzeyde Rusça bilen Oğan, evli ve üç çocuk babasıdır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.