Gül Avalan Kimdir, Kaç Yaşında? Gül Avalan’dan Yardım ÇağrısıBurdurweb, Burdur HaberGül Avalan Kimdir, Kaç Yaşında? Gül Avalan’dan Yardım ÇağrısıBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Gül Avalan Kimdir, Kaç Yaşında? Gül Avalan’dan Yardım Çağrısı

Son Güncelleme :

02 Eylül 2024 - 11:59

Gül Avalan Kimdir, Kaç Yaşında? Gül Avalan’dan Yardım Çağrısı
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Gül Avalan Kimdir? Bir Dönemin Efsanevi Ses Sanatçısı Şimdi Zor Durumda

Bir zamanların unutulmaz sesi, 92 yaşındaki Gül Avalan’ın yaşadığı zorluklar yürek burkuyor. Gerçek adı Güllü Avalan olan bu değerli sanatçı, bugün Adana’nın Karataş ilçesinde oğluyla birlikte hayatını sürdürüyor. Ancak, hayatının bu evresinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya.

Gül Avalan, babasından miras kalan arazisinin bir bölümünün izinsiz işgal edildiğini ve bu sebeple oğlunun darp edildiğini ifade ediyor. Arazisinin usulsüz bir şekilde ekilip biçildiğini belirten Avalan, yaşadığı bu durum nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Oymaklı Mahallesi’nde mütevazı bir evde hayatını sürdüren Avalan, aynı zamanda Kahramanmaraş depreminin yarattığı tahribattan da etkilendiğini dile getiriyor.

1960’lı yıllarda çıkardığı taş plaklarla müzik dünyasında adını duyuran Gül Avalan, bugün mesleğini icra edememenin üzüntüsünü yaşıyor. Geçmişte tarlasında buğday ekip biçerken ekonomik olarak daha iyi bir durumda olduğunu belirten Avalan, şu an ise arazisine yapılan müdahaleler nedeniyle tarım yapamaz hale geldiğini söylüyor.

Avalan, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getiriyor: “Ben mağdurum ve çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyorum. Toprağıma izinsiz el koydular, ektiğim ürüne zarar verip kurutuyorlar. Oğlum darp edildi, başına 52 dikiş atıldı. Depremde evim ağır hasar aldı ve onaracak gücüm yok. Bir zamanlar imkânım olsaydı bu evi yaptırabilirdim ama şimdi yürümekte bile zorluk çekiyorum. Yardım bekliyorum.”

Bu değerli sanatçının yaşadığı mağduriyet, onun gibi eski dönemin sanatçılarına gösterilmesi gereken vefayı bir kez daha hatırlatıyor. Gül Avalan, yardıma muhtaç durumda ve sesini duyurmak için destek bekliyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.