Metin Külünk Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur HaberMetin Külünk Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Metin Külünk Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 11:03

Metin Külünk Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Metin Külünk, 16 Aralık 1960 tarihinde Rize’nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Muhammet, annesinin adı ise Şaziment’tir. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.

Siyasi Kariyeri

Metin Külünk, genç yaşlardan itibaren siyasi alanda aktif bir rol oynamaya başlamıştır. Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı ve Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği gibi gençlik örgütlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Daha sonra AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı ve İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

Yayınları ve Milletvekilliği

Metin Külünk, yazdığı 5 kitabın yanı sıra birçok makale yayımlamıştır. 24. Dönem’de İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir ve TBMM’de görev yapmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır. Siyasi kariyeri ve çalışmaları ile Türk siyasetinde önemli bir figür olarak tanınmaktadır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.