Liridon Rexhepi Kimdir, Neden Tutuklandı?Burdurweb, Burdur HaberLiridon Rexhepi Kimdir, Neden Tutuklandı?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Liridon Rexhepi Kimdir, Neden Tutuklandı?

Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 12:45

Liridon Rexhepi Kimdir, Neden Tutuklandı?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

MİT’ten MOSSAD’ın Para Ağına Büyük Darbe: Liridon Rexhepi Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten Kosova uyruklu Liridon Rexhepi’yi başarılı bir operasyonla yakaladı. MİT’in yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, Rexhepi’nin MOSSAD adına Türkiye’deki saha elemanlarına para aktarımını yönettiği belirlendi.

MOSSAD’ın Türkiye’deki Faaliyetleri Ortaya Çıkarıldı

Rexhepi’nin, Türkiye’de dron çekimleri yapan, Filistinli siyasiler aleyhine psikolojik harekat yürüten ve Suriye sahasına yönelik bilgi toplayan saha elemanlarına para aktardığı tespit edildi. Rexhepi, bu para transferlerini uluslararası para transfer şirketi Western Union üzerinden gerçekleştiriyordu. Ayrıca, Türkiye’deki saha elemanlarının, MOSSAD’dan aldıkları paraları Suriye’deki kaynaklarına kripto para ile aktardıkları da ortaya çıkarıldı.

Yakalanma Süreci

MİT, Liridon Rexhepi’nin tüm hareketlerini izlemeye aldı ve para transferlerindeki hareketliliği detaylı olarak inceledi. Rexhepi, 25 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptığı andan itibaren izlenmeye başlandı ve faaliyetleri kayıt altına alındı. MİT, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile koordinasyon sağlayarak, Rexhepi’yi 30 Ağustos 2024’te gözaltına aldı.

Rexhepi, emniyetteki ifadesinde MOSSAD adına para transferlerini yaptığını itiraf etti. İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uluslararası Bağlantılar

MİT’in tespitlerine göre, MOSSAD’ın Türkiye’deki saha elemanlarına sağladığı paraların büyük bir kısmı Kosova ve diğer Doğu Avrupa ülkelerinden gönderiliyordu. Bu paralar, Türkiye üzerinden Suriye’deki MOSSAD kaynaklarına aktarılıyordu.

MİT’in başarılı operasyonu, MOSSAD’ın Türkiye’deki faaliyetlerine ağır bir darbe vurdu ve casusluk faaliyetlerinin daha da derinlemesine incelenmesi için yeni bir kapı araladı.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.