Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur HaberKırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

19 Eylül 2024 - 11:45

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

Kırşehir’in Yeni Valisi Murat Sefa Demiryürek Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Kırşehir Valiliği’ne İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek atandı. Eski vali Hüdayar Mete Buhara, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, Demiryürek, Kırşehir’in yeni valisi olarak göreve başlayacak.

Murat Sefa Demiryürek, 1973 yılında Adana’nın İmamoğlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. Mezuniyetinin ardından Türkiye Vakıflar Bankası’nda Mali Analist Yardımcısı olarak çalıştı. 1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Adana Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bu süreçte Adana, Kayseri ve Yalova’da kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.

Eğitim hayatına İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi’nde dil ve sosyal politika eğitimi alarak devam eden Demiryürek, Milli Güvenlik Akademisi Kamu Diplomasisi Kursu’na da katıldı. Kaymakamlık kariyerine Konya’nın Akören ilçesinde başlayan Demiryürek, Kahramanmaraş Nurhak’ta mahrumiyet hizmetini tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Futbolda Şiddet Olgusu ve Güvenlik Yönetimi” konulu yüksek lisans tezini yazdı.

Kariyerinde Muş Hasköy, Demre, Köşk, Urla ve Üsküdar kaymakamlıkları gibi önemli görevler üstlendi. Demiryürek, görev yaptığı yerlerde birçok başarılı projeye imza atarak adını duyurdu ve bu bölgelerde saygınlık kazandı. Bazı ilçelerde öğretmenevleri ve caddelere adı verildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Murat Sefa Demiryürek, geniş kamu ve idarecilik tecrübesiyle Kırşehir Valiliği görevine atanmıştır.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.