Elektriğe Ne Kadar Zam Geldi? « Burdurweb, Burdur HaberElektriğe Ne Kadar Zam Geldi? « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Elektriğe Ne Kadar Zam Geldi?

Son Güncelleme :

21 Eylül 2024 - 23:26

Elektriğe Ne Kadar Zam Geldi?
----- REKLAM -----

Yeni Yıl Öncesi Zam Beklenmiyor

2024 yılında elektrik fiyatlarına önemli bir zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mesken aboneleri için elektrik tarifelerine %38 oranında zam uygulamıştı. Bu artışla birlikte, 100 kWh elektrik tüketimi yapan bir mesken abonesi artık 207,23 TL ödeyecek. Diğer abone gruplarında ise farklı oranlarda zamlar uygulandı; tarımsal faaliyetler için %30, kamu ve özel hizmet sektöründe düşük kademe abonelerine %38, yüksek kademelere ise %20 zam geldi.

Enerji Üretim Maliyetleri Artışın Nedeni

Bu zammın temel nedeni olarak enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış gösterildi. Enerji üretimi ve dağıtımındaki maliyetlerin yükselmesi, elektrik fiyatlarında kaçınılmaz bir artışa yol açtı. Ancak, uzmanlar bu zammın enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını belirtiyor. Analistlere göre, yıl sonu enflasyonuna etkisi 0,67 puan civarında olacak.

Yeni Yıldan Önce Zam Beklenmiyor

Mevcut zamlar sonrasında, yıl sonuna kadar yeni bir elektrik zammı beklenmiyor. Yeni yılda ise fiyatların, 6 aylık enflasyon verilerine göre yeniden güncellenmesi planlanıyor. Bu, 2025’in ilk yarısında yeni bir zam gelebileceği anlamına geliyor. Elektrik tarifelerindeki değişiklikler, enerji maliyetleri ve enflasyon oranına bağlı olarak yeniden değerlendirilecek.

Bu zam kararı, tüketicilerin bütçelerini zorlayacak olsa da, enerji fiyatlarındaki artışların dünya genelinde yaşanan bir sorun olduğu vurgulanıyor. Yeni zamların ne ölçüde olacağı ise 2025 yılının başında enflasyon oranlarına göre belirlenecek.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

----- REKLAM -----

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar EURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar BITCOIN

FİYAT

DEĞİŞİM

----- REKLAM -----

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER