EYT’siz Erken Emeklilik Mümkün mü? « Burdurweb, Burdur HaberEYT’siz Erken Emeklilik Mümkün mü? « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

EYT’siz Erken Emeklilik Mümkün mü?

Son Güncelleme :

23 Eylül 2024 - 10:14

EYT’siz Erken Emeklilik Mümkün mü?
----- REKLAM -----

EYT’siz Erken Emeklilik! Kimler Faydalanabilecek?

Erken emeklilik için heyecan verici yeni gelişmeler gündemde. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamı dışında kalan milyonlarca çalışan için yeni fırsatlar doğuyor. Özellikle 45, 46 ve 48 yaş gruplarına yönelik sunulan düzenlemeler, daha az prim ödeyerek emekli olmayı mümkün hale getirebilir. Torba yasayla birlikte gelecek yeni düzenlemeler, emeklilik süreçlerini önemli ölçüde değiştirecek. Bu yenilikler, özellikle 45 yaş ve üzerindeki çalışanlar için büyük önem taşıyor.

Yeni Emeklilik Sistemleri

Torba yasayla gündeme gelen yeni düzenlemelerden bazıları şöyle:

  • Bağ-Kur’lulara Prim İndirimi: EYT’yi prim eksikliği nedeniyle kaçıran Bağ-Kur’lular için önemli bir düzenleme getiriliyor. Bu düzenlemeyle Bağ-Kur’lular, SSK’lılar gibi 7200 prim gününü tamamlayarak emeklilik hakkına sahip olabilecek.
  • Ev Hanımlarına Prim Desteği: Ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı geliyor. Bu düzenlemeyle, devlet ev hanımlarının primlerinin üçte birini karşılayacak, böylece emeklilik daha erişilebilir hale gelecek.

Düzenlemeler Ne Zaman Geçerli Olacak?

Torba yasa maddeleri henüz TBMM’de görüşülmeyi bekliyor. Ancak, bu yıl içinde prim indirimi düzenlemesinin yasalaşması ve uygulamaya konulması bekleniyor. Bu sayede 1.1 milyonun üzerinde Bağ-Kur’lunun erken emeklilik hakkına kavuşması öngörülüyor. Yeni düzenlemelerle milyonlarca çalışan emeklilik hayaline bir adım daha yaklaşırken, detaylara dikkat ederek kendileri için en uygun emeklilik seçeneğini değerlendirmeleri büyük önem taşıyor.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

----- REKLAM -----

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar EURO

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

SATIŞ

FARK

Dolar BITCOIN

FİYAT

DEĞİŞİM

----- REKLAM -----

ÇOK KAZANANLAR

    ÇOK KAYBEDENLER

      İŞLEM GÖRENLER