KYK Ek Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? « Burdurweb, Burdur HaberKYK Ek Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

KYK Ek Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Son Güncelleme :

23 Eylül 2024 - 15:41

KYK Ek Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
----- REKLAM -----

2024-2025 eğitim yılı için KYK ek yurt başvuru tarihleri öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere yerleşen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. Ek yurt başvuruları, özellikle ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için büyük önem taşıyor. Peki, KYK ek yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK Ek Yurt Başvuruları Ne Zaman?

KYK yurtlarına ek başvuru takvimi henüz netlik kazanmadı. Ancak YKS ek yerleştirme süreciyle birlikte, KYK ek yurt başvurularının da yakın zamanda başlaması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak resmi duyurunun ardından başvuru tarihleri kesinleşecek.

KYK Ek Yurt Başvuruları Nasıl Sorgulanır?

KYK ek yurt başvuru sonuçları, e-Devlet sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek. Adaylar, sonuçlara e-Devlet platformu aracılığıyla kolayca erişim sağlayabilirler.

Başvuru tarihleri ve süreçle ilgili güncellemeler geldikçe, bilgiler paylaşılmaya devam edilecek.

----- REKLAM -----