Ünlü Çay Markası Marketlerden Toplatılıyor! « Burdurweb, Burdur HaberÜnlü Çay Markası Marketlerden Toplatılıyor! « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Ünlü Çay Markası Marketlerden Toplatılıyor!

Son Güncelleme :

24 Eylül 2024 - 11:37

Ünlü Çay Markası Marketlerden Toplatılıyor!
----- REKLAM -----

Sağlığa Zararlı Madde Tespit Edilen Ünlü Çay Markası Toplatılıyor

Almanya’da üretim yapan ve özellikle Türkler arasında popüler olan CHI Forest markasına ait bazı çay ürünlerinde insan sağlığına zararlı mikroplastikler tespit edildi. Yetkililer, bu ürünlerin özellikle üreme sağlığı başta olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Satışı kısıtlanan ürünleri daha önceden satın alan kişiler için “Kesinlikle tüketilmemesi ve derhal iade edilmesi” çağrısı yapıldı.

Türkler En Çok Etkilenen Grup
Avrupa’da en fazla çay tüketen topluluk olarak bilinen Türkler, bu ürünlerden en çok etkilenen kesim arasında yer alıyor. Almanya’da yoğun bir Türk nüfusunun yaşadığı Kreuzberg bölgesindeki marketlerde satılan çaylar için toplama işlemleri geçtiğimiz günlerde başlatıldı.

Şirketten Özür Geldi
CHI Forest, Dortmund’da bir şube açarak hizmet veren ve teslim alma istasyonları aracılığıyla ürünlerini dağıtan bir Çinli firmadır. Şirket, sütlü çaylarının geri çağrılmasıyla ilgili olarak web sitesinde bir özür mesajı yayınlayarak müşterilerine ulaştı. Zararlı maddelerin tespit edilmesi üzerine hızlıca harekete geçen yetkililer, halk sağlığını korumak adına bu tür ürünlerin derhal toplatılacağını duyurdu.

----- REKLAM -----