Orhan Karakullukçu Kimdir, Neden Öldü? « Burdurweb, Burdur HaberOrhan Karakullukçu Kimdir, Neden Öldü? « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Orhan Karakullukçu Kimdir, Neden Öldü?

Son Güncelleme :

24 Eylül 2024 - 14:33

Orhan Karakullukçu Kimdir, Neden Öldü?
----- REKLAM -----

Trabzon’un Eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu Hayatını Kaybetti

Trabzon’un eski belediye başkanlarından ve iş insanı Orhan Karakullukçu, 87 yaşında vefat etti. Karakullukçu, 1984-1989 yılları arasında Trabzon Belediyesi’nde başkanlık yaparak şehre önemli katkılarda bulunmuştu. Özellikle belediye başkanlığı döneminde Trabzon’un gelişimine yönelik çalışmalarıyla tanınan Karakullukçu, iş dünyasında da etkin bir isim olarak biliniyordu.

Cenaze töreni, 24 Eylül 2024 Pazartesi günü İskenderpaşa Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak ve ardından toprağa verilecek.

Orhan Karakullukçu Kimdir?

Orhan Karakullukçu, 29 Mart 1937’de Trabzon’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’nde tamamladı. Sporla da yakından ilgilenen Karakullukçu, Trabzon İdmanocağı SK ve İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü’nde futbol oynadı.

Profesyonel kariyerine Karayolları Genel Müdürlüğü’nde başlayan Karakullukçu, 1966 yılına kadar burada çalıştı. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde doçent olarak görev yaptı. 1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisi’nden Trabzon Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Belediye başkanlığı sonrasında TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.