MEB’den Öğretmenlere Yeni Düzenleme! « Burdurweb, Burdur HaberMEB’den Öğretmenlere Yeni Düzenleme! « Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

MEB’den Öğretmenlere Yeni Düzenleme!

Son Güncelleme :

25 Eylül 2024 - 9:24

MEB’den Öğretmenlere Yeni Düzenleme!
----- REKLAM -----

MEB’den Öğretmenlere Yeni Düzenleme! Çalışma Saatleri 40 Saate Çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin çalışma saatlerine yönelik yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saate çıkacak. Şu an için 15 saat maaş karşılığı ders veren öğretmenler, fazla girdikleri dersler için ek ders ücreti alırken, yeni düzenleme ile haftada 40 saat çalışmayı kabul eden öğretmenler ikinci bir maaş kadar ek gelir elde edebilecek.

Yeni düzenleme kapsamında, gönüllü öğretmenler hem okullarda hem de Milli Eğitim Müdürlüklerinde ders dışı görevlerde çalışabilecek ve bu ek saatler için ek ders ücreti alacak. 15 saat ders veren bir öğretmen, düzenlemeyi kabul ederse haftada 50 saat ek ders ücreti alarak, ayda 200 saate kadar çalışıp yaklaşık 21 bin TL ek gelir sağlayabilecek. Net detaylar henüz paylaşılmasa da sistemin, fazla çalışan öğretmenlerin daha fazla ücret almasına imkan tanıyacağı belirtiliyor.

----- REKLAM -----