Öğretmenlere Yeni Düzenleme!Burdurweb, Burdur HaberÖğretmenlere Yeni Düzenleme!Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKÄ°KA

Öğretmenlere Yeni Düzenleme!

Son Güncelleme :

25 Eylül 2024 - 16:43

Öğretmenlere Yeni Düzenleme!
----- REKLAM -----
Dondurmapasta

MEB’den Yeni Düzenleme: Tüm Öğretmenler %15 Vergi Dilimine Sabitlendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin uzun süredir yaşadığı vergi dilimi sorununa yönelik yeni bir düzenleme getirdi. 2024-2025 eğitim öğretim yılında, öğretmenlerin maaşlarında ve ek ders ücretlerinde meydana gelen vergi dilimi artışlarına karşı bir adım atan MEB, öğretmenlerin vergi dilimlerini %15 seviyesine sabitledi. Bu düzenleme özellikle ek ders ücretleri üzerinden uygulanacak ve öğretmenlerin daha fazla derse girmesi teşvik edilecek.

Vergi Dilimi Sorununa Çözüm

MEB’in bu hamlesi, öğretmenlerin ek ders ücreti almaktan kaçınmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Daha önce öğretmenler, 21 saat üzeri derse girmek istemiyor ve bu durum öğretmen açığına neden oluyordu. Vergi dilimlerinin yükselmesi ek ders ücretlerinde azalmaya neden olduğu için öğretmenler fazla ders almak istemiyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, bu sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak.

Ücretli Öğretmenlere Daha Fazla Ödeme

Özellikle branş öğretmenleri, 21 saat üzeri ders yükümlülüğüne sahip olmadıkları için açığı kapatmak adına ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılmaktaydı. Ancak bu yeni düzenleme ile öğretmenlerin ek ders ücretlerinde bir kayıp yaşanmayacak ve daha fazla derse girmeleri teşvik edilecek.

----- REKLAM -----