Azad Bedran gözaltına alındı, Azad Bedran kimdir? »Burdurweb, Burdur Haber,Azad Bedran gözaltına alındı, Azad Bedran kimdir? »Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Azad Bedran gözaltına alındı, Azad Bedran kimdir?

Son Güncelleme :

09 Ekim 2024 - 9:04

Azad Bedran gözaltına alındı, Azad Bedran kimdir?
----- REKLAM -----

Diyarbakır’da dün sabah saatlerinde Kürt sanatçılar Helim Arslan (Omerî) ve Azad Bedran Kızılkar gözaltına alındı. Arslan’ın evinde, Kızılkar’ın ise havaalanında gözaltına alındığı bildirildi. Sanatçıların gözaltı nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), iki sanatçının gerekçesiz gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “İktidarın Kürt kültürü ve sanatına yönelik tahammülsüzlüğü gözaltı ve tutuklamalarla devam ediyor. Bu sabah Kürt sanatçılar Azad Bedran ve Helim Omerî’nin evlerine yapılan baskınlar ve gözaltılar, Kürt müziği ve sanatının icrasına yönelik bir saldırıdır. Ancak bu baskılar, Kürt kültürünün ve sanatının engellenmesine değil, daha da güçlenmesine yol açacaktır. Kürt sanatçılarına yönelik bu baskıları kınıyoruz. Kürt müziği ve sanatı susturulamaz!” ifadelerine yer verildi.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.