Ömer Bin Ladin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? »Burdurweb, Burdur Haber,Ömer Bin Ladin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? »Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Ömer Bin Ladin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Son Güncelleme :

09 Ekim 2024 - 11:32

Ömer Bin Ladin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
----- REKLAM -----

Ömer Bin Ladin Kimdir?

Ömer bin Ladin, 1 Mart 1981’de Suudi Arabistan’da doğmuş, El Kaide’nin kurucusu ve lideri Usame bin Ladin’in dördüncü oğludur. Genç yaşlarından itibaren babasının gözetiminde büyümüş, El Kaide’nin yükselişi sırasında ailesinin adını taşımanın ağırlığını taşımıştır. Ancak, Ömer bin Ladin’in hayatı, babasının radikal fikirlerinden ve terörist faaliyetlerinden uzaklaşma süreciyle dikkat çekmektedir.

Çocukluk ve Gençlik Yılları

Ömer bin Ladin, Suudi Arabistan’ın zengin ve etkili bir ailesi olarak bilinen bin Ladin ailesinin bir ferdi olarak doğdu. Babası Usame bin Ladin, El Kaide örgütünü kurarak dünyanın en çok aranan teröristlerinden biri haline gelmişti. Ömer, çocukluk yıllarını Suudi Arabistan, Sudan ve Afganistan’da geçirdi. Afganistan’da babasının yanında kamplarda zaman geçirdiği bilinir. Ömer, bu dönemde babasının yanında savaş eğitimi aldı ve onun radikal İslamcı ideolojilerini gözlemledi.

Ancak genç yaşlardan itibaren, Ömer bin Ladin, babasının aşırı uç görüşleri ve şiddet dolu eylemlerine karşı içsel bir rahatsızlık duymaya başladı. Babasının savaşçı bir gelecek planladığı oğullarından biri olmasına rağmen, Ömer’in savaş ya da terörist faaliyetlerde yer almak istemediği biliniyor. 2000’li yılların başında, babasıyla olan bağlarını kopararak Afganistan’dan ayrılmaya karar verdi.

Babasından Uzaklaşma Süreci

Ömer bin Ladin, 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarının ardından babasının ideolojisi ve eylemlerinden tamamen uzaklaşmaya başladı. Bu saldırılar, bin Ladin ailesinin dünya çapında büyük bir tepki çekmesine neden olmuştu. Ömer, babasının bu saldırılardaki rolü ve aşırı görüşleriyle derin bir çelişki yaşamaya başladı. Bu dönemde, Usame bin Ladin’in aksine barışçıl bir yol izlemeyi seçti.

Ömer, daha sonraki yıllarda ailesinden ve özellikle babasının El Kaide liderliğiyle ilgili sorumluluklarından tamamen uzaklaştı. Batı’ya yakın bir hayat sürmek istemesi, onun babasıyla olan ilişkisini daha da zorlaştırdı. Ömer bin Ladin, bir süre sonra ailesinden ayrılarak Mısır’a taşındı ve burada sakin bir yaşam sürmeye başladı. Babasının gölgesinden çıkma çabası, onu dünyanın geri kalanıyla daha barışçıl bir ilişki kurmaya yönlendirdi.

Evlilik ve Yeni Hayat

2007 yılında, Ömer bin Ladin, İngiliz vatandaşı Zaina Alsabah (eski adıyla Jane Felix-Browne) ile evlendi. Aralarında büyük bir yaş farkı olmasına rağmen bu evlilik, Ömer’in Batı’ya olan ilgisini ve babasının mirasından kopma isteğini simgeliyordu. Ömer ve Zaina, medyanın ilgisini çeken bir çift olarak zaman zaman manşetlere konu oldular.

Bu dönemde Ömer, babasının aksine terörizm karşıtı bir duruş sergilemeye başladı. 2009 yılında, ailesinin ve babasının mirası hakkında yazdığı “Growing Up bin Laden” adlı kitabı yayımladı. Kitapta, babasıyla olan ilişkisi, ailesinin hayatı ve El Kaide’nin yükselişi hakkında samimi açıklamalar yer aldı. Ömer, kitabında babasının şiddet dolu yolunu eleştirdi ve barışçıl bir dünya görüşünü savundu.

Ömer Bin Ladin’in Barış Mesajı

Ömer bin Ladin, babasının aksine, uluslararası ilişkilerde şiddetin değil, barışın hakim olması gerektiğini savunuyor. 11 Eylül saldırılarının ardından, babasının dünya genelinde yarattığı terör dalgasına karşı durarak, bu eylemleri kınayan açıklamalarda bulundu. Özellikle Ortadoğu’da barışın sağlanması ve insanların terörizme yönelmemesi için mesajlar verdi.

Babasının radikal ideolojilerinden ayrılarak kendi yolunu çizen Ömer bin Ladin, zaman zaman medyada bu süreçle ilgili konuşmalar yapmaktadır. El Kaide’nin mirasıyla ilişkilendirilmekten rahatsız olduğunu ve bu nedenle birçok kez hayatını yeniden inşa etmek zorunda kaldığını belirtmiştir.

----- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.