Beyin Ölümü Gerçekleşen Hilmi Tavas’ın Organları 4 Kişiye Umut Oldu »Burdurweb, Burdur Haber,Beyin Ölümü Gerçekleşen Hilmi Tavas’ın Organları 4 Kişiye Umut Oldu »Burdurweb, Burdur Haber,
SON DAKİKA

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hilmi Tavas’ın Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Son Güncelleme :

10 Ekim 2024 - 16:21

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hilmi Tavas’ın Organları 4 Kişiye Umut Oldu
----- REKLAM -----

Burdur’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hilmi Tavas’ın Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça Kasabası’nda yaşayan 34 yaşındaki Hilmi Tavas, geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybetti. Yaklaşık dört gün önce rahatsızlanan Tavas, önce Gölhisar Devlet Hastanesi’ne, ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah erken saatlerde Tavas’ın beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Tavas’ın ailesi, acı kaybın ardından kalp, karaciğer ve böbreklerini bağışlama kararı aldı. Bu karar üzerine, Ankara’dan gelen bir ekip kalbini almak için özel uçakla Burdur’a ulaştı. Antalya’dan gelen başka bir ekip ise karaciğer ve böbrekleri nakletmek üzere görevlendirildi. Hilmi Tavas’ın organları, nakil bekleyen dört hastaya umut oldu.

Bu anlamlı organ bağışı, organ naklinin hayati önemini bir kez daha vurgularken, dört kişiye yeni bir yaşam şansı sundu.

----- REKLAM -----