Elif Karaarslan Görüntüleri, Red Etti »Haber Son DakikaElif Karaarslan Görüntüleri, Red Etti »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

Elif Karaarslan Görüntüleri, Red Etti

Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 16:24

Elif Karaarslan Görüntüleri, Red Etti
----- REKLAM -----

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen sezon sosyal medyada yayılan bir video sonrası 24 yaşındaki hakem Elif Karaarslan ve 61 yaşındaki gözlemci Orhan Erdemir’e süresiz men cezası verdi. Videodaki kişi olduğu iddiasını reddeden Karaarslan, görüntüleri reddetti ve bu konuda hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Aynı zamanda, sosyal medya hesabından hakemlikte aldığı ücretle ilgili bir açıklamada bulundu.

Elif Karaarslan, bir maç için 200 TL ücret aldığını belirterek, “Birçok kişi hakemliğin bir meslek olup olmadığını soruyor. 200 TL gibi bir ücretin, meslek olarak kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Bu ancak hafta sonları yapılabilecek bir hobi olabilir. 4 yıl boyunca bu işi federasyona bağlı olarak, şerefimle ve vizeli olarak yaptım. Hiçbir maça geç kalmadım, hiçbir maçın sonucunu etkileyecek hatalar yapmadım ve klasman yükselme koşularında başarılı oldum. Ancak hakem ücretlerinin düşük olması ve kadın hakemlerin üst düzey maçlarda görev alamaması nedeniyle birçok hakem gibi ben de federasyon dışı maç yönetmeye başladım,” dedi.

Karaarslan, ayrıca hakemlikte liyakat sorununa değinerek, “Süper Lig’de birçok hakemin torpil sayesinde görev aldığını ve yetenekli hakemlerin uzaklaştırıldığını” ifade etti. Amatör liglerde tecrübesiz hakemlerle maç yönetilmesinin takımlarda sorunlara yol açacağını da belirtti. Karaarslan, “Artık insanlar bize ‘200 TL verelim, bu kadar yorulmazsınız’ diye dalga geçemiyor. İçerde dönen birçok şeyi biliyorum. Genç hakemlerin hayatlarıyla oynamayın, ülkemizde hakemliği bitirdiniz” şeklinde konuştu.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.