Salda Gölü İçin Seferber Oldular! »Haber Son DakikaSalda Gölü İçin Seferber Oldular! »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

Salda Gölü İçin Seferber Oldular!

Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 18:03

Salda Gölü İçin Seferber Oldular!
----- REKLAM -----

Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO Salda Gölü İçin Seferber Oldu

Burdur’un dünyanın ünlü doğal güzelliklerinden olan Salda Gölü , bu kez çevreye yönelik bir etkinlikle gündeme geldi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu eğitimi ve hocaları, göl çevresinde çevre temizliği etkinliği düzenleyerek Salda Gölü’ne sahip oldu.

Salda Gölü’nün Önemi Turkuaz rengi ve benzersiz doğal güzellikleriyle tanımlanmış ve Türkiye’nin “nazar boncuğu” olarak listelenmiştir

Öğrenciler ve Akademik Kadro El Ele Verdi Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte Yeşilova İsmail Akın Turizm MYO’nun 153 öğrencisi ve akademik personel, çevre çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Katılımcılar, kendilerine dağıtılan yelek ve eldivenlerle, Doğan Baba Plajı hakkında yazılanların saklandıklarını topladılar.

Etkinliğin Amacı ve Mesajı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Mert Gürlek, etkinliklerin sürdürülebilirliğe dikkat çekme amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Salda Gölü’nün korunması ve çevre bilincinin korunması için bu etkinlik ‘Salda’yı Sev, Doğayı Koru’ sloganıyla başlatıldı. Öğrencilerin böylesine önemli bir doğal güzelliğe sahip çıkmasını gururlandırdı. ” dedi. Ayrıca tüm üyeleri Salda Gölü’nü de dahil etti.

Katkı ve Farkındalık Etkinliğine katılanlardan Pınar Karaduman, “Dünyaya mal olmuş Salda Gölü’ne katkı sağlamak beni çok mutlu etti. Çevre konusunda herkesin daha duyarlı olduğunu düşünüyorum. Doğa bilincimizi artırıp, doğayı sevmeli ve korumalıyız.” birleşen parçalar paylaşıldı.

Bu türdeki sosyal etkinliklerin hem çevre bilincini artırmayı hem de yerel doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----